неделя, 26 май 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1995 прочитания

  Wallstreet не вярва, че излекуването на пациент е устойчив бизнес модел

  Една от най-големите инвестиционни банки посочва пред клиент, че хронично болните хора са много по-сигурен източник на приходи
  04 декември 2018, 18:43 a+ a- a

  Лекуването на пациент устойчив бизнес модел ли е? Този въпрос е отправила в доклад от 10 април, озаглавен „Геномната революция“, топ анализатор от Goldman Sachs, съобщава CNBC.

  В бележка към клиент на инвестиционната банка Салвийн Рихтър отбелязва: „Възможността за излекуване с една манипулация е сред най-привлекателните характеристики на генната терапия. Подобно лечение обаче предлага много по-различна перспектива за постоянни приходи в сравнение с лечението на хронично болните“.  А после допълва: „Това носи огромна стойност за пациентите и обществото, но може да бъде предизвикателство за развиващите геномната медицина, които търсят устойчиви парични потоци“.

  Рихтър дава пример с лечението за хепатит C, предлагано от Gilead Sciences. Компанията е постигнала излекуване на 90% от клиентите си. През 2015 отчита рекордни продажби – 12.5 млрд. долара. Оттогава насетне отчита спад в продажбите, като се прогнозира, че през 2018 те ще са под 4 млрд. щ.д. По думите на анализатора компанията е достигнала етап, при който броят на потенциалните пациенти драстично се е свил. Салвийн Рихтър отбелязва още, че излекуването на инфекциозно болните води и до спад на преносителите на вируса, което също ограничава броя на потенциалните пациенти. За сравнение при болните от рак, където броят на заболелите остава постоянен, възможността да бъде намерен лек носи по-малко риск за устойчиво бизнес развитие при създаване на франчайз, изтъква още анализатора от Goldman Sachs.

  Салвийн Рихтър е в топ 100 на анализаторите на фармацевтични компании, работи в една от най-големите инвестиционни банки в света и средната възвръщаемост на инвестициите по нейните прогнози е 31.2%, според сайта TipRanks.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  24 май 2019, 12:02
  Тереза Мей подаде оставка
  Консервативната партия на Великобритания ще избере нов министър председател през юни
  23 май 2019, 16:39
  МОН публикува матурата по Математика
  Вижте част от задачите и техните верни отговори
  23 май 2019, 12:35
  Кофас: БВП забавя своя ръст
  Увеличаването на американските тарифи спрямо Китай ще засегне Германия, посочват от компанията за управление на риска
  23 май 2019, 09:25
  „Балкан Агрикалчарал“ инвестира 14 млн. евро в завод край Пловдив
  Резервът от човешки капитал в Пловдивска област е в рамките на около 200 000 човека