вторник, 21 май 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  547 прочитания

  Брекзит стана причина за разногласия в ЕП

  22 април 2019, 13:37 a+ a- a

  Анализ, публикуван от „Индипендънт“, разкрива, че оставащите 27 членки на Европейския съюз имат разногласия във връзка с Брекзит. Според доклада отлагането на изхода до октомври 2019 е допринесло за напрежението около изборите.

  В изявление пред Европейския парламент политикът Ги Верхофстад заяви, че най-новата отсрочка оказва негативно влияние на стабилността на Съюза поради породената нестабилност и несигурност. Еманюел Макрон бе против удължаването на срока до октомври и блокира възможността за отсрочка до 2020. В същото време Председателят на Европейския съвет Доналд Тъск подкрепи искането за удължаване на крайния срок за напускането на Великобритания.

  Всяка от европейските партии се бори да заеме колкото се може повече парламентарни места. Това дава повече правомощия на групата им. Участието на Великобритания в изборите ще запази броя на местата в парламента – 751. След като страната напусне, британските 73 места ще бъдат разпределени между оставащите 27 члена. От тях 46 места ще бъдат запазени за бъдещи членове в блока. Така броят на членовете на парламента, които трябва да бъдат избрани, ще бъде сведен до 705.

  Докладът не посочва какви може да са последствията от разногласията около Брекзит и дали те ще се отразят по някакъв начин на Великобритания или ЕС.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  „Белла България“ придоби унгарската Marathon Foods
  Стойността на сделката е 12 млн. лв.
  преди 13 часа
  Google ограничава бизнеса си с Huawei
  Вижте официалните становища на двете компании
  преди 14 часа
  „Костал“ окрива 1 000 нови работни места в завода си в Пазардижик
  Германският производител на автокомпоненти откри 13 000 кв. м. нови производствени площи
  преди 17 часа