събота, 06 юни 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1072 прочитания

  Airbnb вече показва пълната цена на обявите си

  Така платформата изпълни всички изисквания на ЕК
  11 юли 2019, 15:11 a+ a- a

  Днес Европейската комисия обяви, че в резултат на преговорите с Airbnb, платформата е подобрила и изяснила напълно начина, по който представя офертите за настаняване на потребителите и тези оферти сега съответстват на стандартите, определени в правото на ЕС за защита на потребителите. Промените са в отговор на призива на Европейската комисия и органите за защита на потребителите в ЕС от юли 2018.

  Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, заяви: "За тази лятна ваканция европейските граждани ще получат наистина това, което виждат, когато резервират своите почивки. Сега потребителите могат да бъдат уверени, че цената, която виждат на първата страница, ще бъде цената, която действително плащат. Много съм доволна, че от Airbnb проявиха готовност за сътрудничество с Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите, за да се подобри начинът, по който функционира тяхната платформа. Очаквам и други платформи да последват този пример4.

  Airbnb разгледа всички искания, отправени от Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите, водени от норвежкия орган за защита на потребителите, да приведат своите практики и условия за ползване в пълно съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите.

  Основните подобрения и промени са следните:

  - При търсения на жилищно настаняване с избрани дати потребителите виждат общата цена на страница с резултати, включително всички приложими задължителни налози и такси (като например такси за обслужване, почистване и местни данъци). Понастоящем няма изненадващи задължителни такси, фигуриращи в страниците на по-късен етап;

  - Airbnb ясно разграничава дали дадена оферта за настаняване е пусната на пазара от домакин, който е частно лице, или от професионалист;

  - Airbnb предоставя на своя уебсайт леснодостъпна връзка към платформата за онлайн решаване на спорове и цялата необходима информация във връзка с уреждането на спорове.

  От Airbnb също така преразгледаха своите условия за ползване на услугата, в които:

  - поясняват, че потребителите могат да заведат дело срещу Airbnb в съдилищата в своята страна на пребиваване;

  - зачитат основните законни права на потребителите да завеждат дело срещу домакина в случай на телесно увреждане или други щети;

  - се задължават да не променят едностранно реда и условията, без предварително ясно да информират потребителите и без да им дадат възможност да анулират договора.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Съдът потвърди избора на концесионер на летище София
  Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор „Мюнхен“ остава концесионер
  преди 16 часа
  Спад на безработицата в САЩ през май
  Икономиката е добавила 2,5 млн. работни места за месец
  преди 17 часа
  Външните граници на ЕС остават затворени поне до 1 юли
  Повечето държави в ЕС ще премахнат проверките по вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца
  преди 17 часа
  Проверяваме за фишове за нарушения по пътя електронно
  Агенцията за електронно управление с 2 нови услуги
  преди 17 часа
  СЗО: Пандемията от Covid-19 продължава да се разраства
  Втора вълна на заболяването не е неизбежна, заяви говорител на организацията