събота, 17 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  559 прочитания

  Великобритания ще премахне лимита за визи за учени

  Те ще могат да кандидатстват по нова бърза процедура
  09 август 2019, 10:50 a+ a- a

  Борис Джонсън ще пусне нова система за издаване на визи за учени, инженери и математици. Освен това Великобритания ще облекчи правилата за тях и ще предложи по-бърза процедура за издаването на визите.

  Новият премиер иска да сведе миграцията до няколко десетки хиляди. Промените са разработени с идеята да привлекат опитни учени и специалисти в областта на научните изследвания и технологиите.

  „Великобритания се гордее с историята си на иновативност и изобретения като велосипеда и електрическата крушка. За да гарантираме, че ще продължим да сме лидери в откриването на нови технологии, трябва не само да подкрепим талантливите учени, които вече са в страната ни, но да гарантираме, че емиграционната ни система привлича най-мъдрите личности от цял свят“, отбеляза Джонсън.

  Новата визова програма трябва да е готова до края на 2019. Освен това Джонсън ще проведе разговори с университети, с цел премахването на лимита за визи за отлични студенти, който в момента е сведен до 2000 на година.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 1 ден
  преди 1 ден