понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1041 прочитания

  ЕС даде ултиматум на Борис Джонсън

  „Покажи ни план за Брекзит в следващите 12 дни или това е краят“, гласи той
  19 септември 2019, 13:31 a+ a- a

  Лидерите на Европейския съюз дадоха ултиматум на Борис Джонсън да предложи план за Брекзит в следващите 12 дни или да напусне Съюза без сделка на 31 октомври. Датата бе одобрена на среща в Париж, след като главният докладчик за Брекзит в ЕС Мишел Барние направи изявление към Джонсън да „спре да се преструва“, че води преговори с ЕС.

  Френският президент Емануел Макрон се срещна с финландския министър председател Анти Рине, обсъждайки въпроса с Брекзит.

  „Ако Великобритания иска да обсъди алтернативи на съществуващото предложение за сделката около Брекзит, то те трябва да бъдат предложени до края на септември. Притеснени сме от случващото се във Великобритания в момента и объркването, което навлиза в Европа. Ако няма направени предложения, смятам, че доста европейски лидери са съгласни с позицията ни. Това ще е краят. Сега е времето за ясни намерения, които могат да бъдат потвърдени“, сподели Рине пред медиите.

  Новият краен срок дава на Джонсън само 11 дни да предложи промени по разпоредбите около границата със Северна Ирландия. Великобритания иска да премахне настоящите клаузи и да ги замени с нови.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи