вторник, 14 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  991 прочитания

  Британците лъжат, че са болни, за да не ходят на работа

  Ново проучване установи, че служителите на Острова са склонни също така да крадат дребни консумативи от офиса и да си приписват чужди заслуги
  21 ноември 2019, 15:04 a+ a- a

  Двама на всеки 5 британци са се правили на болни, за да не ходят на работа, показва проучване на BBC. Запитани за своя морал, хората признават, че лъжат за болести, крадат от офиса и си приписват заслуги за работа, свършена от колеги. По-младите служители лъжат по-често, но за сметка на това са много по-склонни да подкрепят свои колеги.

  Средностатистическият работник в Обединеното кралство взима около 4 дни болничен годишно, показва националната статистика на страната. Най-честите причини за отсъствие от работа са обикновена настинка, проблеми в опорно-двигателната система (като болки в гърба), проблеми с менталното здраве и „други“, пише BBC.

  Проучването е проведено в цялата страна, сред 3655 души навършили 16 години и е проведено заедно с компанията за маркетингови проучвания ComRed, уточнява още медията.

  Резултатите са част от по-голямо проучване, което има за цел да установи кои постъпки според британците са правилни и кои грешни. Освен, че се преструват на болни, британците често „покриват“ свои колеги, за които знаят, че най-вероятно се преструват на болни. Данните от проучването показват, че 66% от запитаните не биха казали на началника си, ако знаят, че техен колега отсъства, но не е болен.

  Два пъти по-вероятно е мъжете, в сравнение с жените, да приемат похвала от началника си за нещо, което някой друг е свършил. Почти една трета от запитаните признават, че са откраднали от офиса консумативи като тефтери и телбод.

  Проучването е установило също така, че колко по-млад е един служител, толкова по-вероятно е той или тя да се застъпи за жените на работното място.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Проучване: Пандемията е ударила финансово българина по-сериозно от средния европеец
  Половината българи подкрепят по-голям бюджет на ЕС за борба с COVID-19 с приоритети здравеопазване и икономическо възстановяване
  преди 6 часа
  ЕК: Без държавна подкрепа за фирми, избягващи данъци чрез данъчни убежища
  Ограничения да се прилагат и за дружества, осъдени за финансови измами, корупция и др., препоръчва Брюксел
  преди 7 часа
  МОН с платформа за онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети
  Платформата ще може да се използва и от граждани на Северна Македония, които искат да следват у нас
  преди 8 часа
  Трета вълна на коронавируса в Хонконг
  Спортни зали и кина отново затварят врати, храненето на закрито вечер се забранява
  преди 9 часа
  Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 13 млн. души
  Жертвите на заболяването са близо 600 хил., оздравелите – 7,3 милиона