петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1411 прочитания

    ЕС добави Сейшелите и Каймановите острови към списъка с данъчни убежища

    На Турция беше дадено още време, за да изпълни ангажиментите си
    18 февруари 2020, 14:10 a+ a- a

    Финансовите министри на ЕС актуализираха списъка на ЕС на юрисдикциите, които не съдействат в областта на данъчното облагане. Четири държави или територии — Каймановите острови, Палау, Панама и Сейшелските острови — бяха добавени в списъка на юрисдикциите, които не съдействат в областта на данъчното облагане, тъй като не са постигнали спазване на изискваните стандарти в определения срок. Те се присъединяват към осемте юрисдикции — Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Самоа, Оман, Тринидад и Тобаго, Вануату и Американските Вирджински острови, които вече бяха включени в списъка и продължават да не удовлетворяват изискванията.

    Освен накърнената си репутация поради присъствието си в списъците на ЕС, тези юрисдикции понасят последици като въвеждането срещу тях на защитни мерки както на равнището на ЕС, така и на равнището на държавите членки. На равнището на ЕС това се изразява в разпределянето на средствата на ЕС. На национално равнище държавите членки следва да прилагат насрещни мерки в изпълнение на съгласувания между тях координиран подход.

    16 юрисдикции (Антигуа и Барбуда, Армения, Барбадос, Бахамските острови, Белиз, Бермудските острови, Британските Вирджински острови, Виетнам, Кабо Верде, Кюрасао, Маршаловите острови, Науру, Ниуе, островите Кук, Сейнт Китс и Невис и Черна гора) са успели да осъществят всички необходими реформи за спазване на принципите на ЕС за добро управление в областта на данъчното облагане преди договорения краен срок и поради това са заличени от списъка.

    Турция не е успяла да осъществи автоматичен трансфер на данъчна информация с всички страни от ЕС, но е получила повече време, за да изпълни ангажиментите си, защото е приела законодателни промени, които да позволят споделянето на данни, става ясно от документ на ЕС, съобщава Reuters.

    Турция не споделя данни с Кипър, Германия, Франция, Нидерландия, Белгия и Австрия, страните от ЕС с най-големи турски общности, посочват европейски дипломати, цитирани от Reuters.

    Въпреки тези проблеми, които стоят нерешени от години, Анкара получи още една година, за да започне да споделя данни с всички 27 страни от ЕС, отбелязва агенцията.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 17 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам