четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7949 прочитания

    Как да се подготвим за карантина?

    Вижте някои съвети за подготовка при принудителна изолация
    27 февруари 2020, 11:36 a+ a- a

    Коронавирусът продължава да шества по света, а светът е все по-близо до пандемия.

    Как можем най-добре да се подготвим за случаи на карантина? Вижте някои основни препоръки, представени от списание Foreign Policy и подбрани на база на ограниченията в Китай, Южна Корея и Италия:

    1. Набавете си основните неща
    Купете си маски, дезинфектанти, белина, ръкавици, както и някакво минимално количество основни лекарства и обезболяващи медикаменти. Избягвайте такива, които потискат имунната ви система. Пушенето и пиенето на алкохол може да увеличат шанса да развиете пневмония, опитайте се да ги избягвате колкото се може повече, препоръчва авторът на Foreign Policy.

    Недостигът на храна не беше проблем в Китай, но не пречи да си набавите известно количество дълготрайни продукти. Особено препоръчителни са супите. Водата вероятно няма да е проблем, но ако живеете някъде без достъп до чешмяна вода, набавете си определено количество бутилирана вода. Свежите плодове и зеленчуци често са най-трудни за набавяне, затова си купете витамини и особено витамин C.

    2. Домакински продукти
    Основната тревога за повечето хора в Китай се оказа не недостига на храна или вода, за които властите осигуряваха доставки, а липсата на продукти като паста за зъби и шампоан. В Хонконг и Италия се стигна до недостиг и на тоалетна хартия. Набавете храна и за домашните любимци, съветва авторът от Foreign Policy. 

    3. Ограничете пътуванията зад граница
    Минимизирайте несъществените пътувания особено зад граница, ако разпространението на вируса продължи. Вземете си допълнително багаж и пари в случай, че бъдете блокирани в чужбина по-дълго от очакваното. 

    4. Подгответе се финансово
    Монго малки и средни фирми в Китай бяха засегнати от карантината. И макар те да продъжлават да изплащат заплати на служителите, които не работят, много заети в т.нар. "гиг икономика" нямат такъв късмет. Подгответе се за известен период с по-ограничени приходи, особено ако имате бизнес в туризма или ресторантьорството.

    5. Живот онлайн
    В случай на карантина важно е да се подготвите за живот в мрежата - за банкиране, пазаруване, работа и образование онлайн.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 25 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 1 час
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 1 час
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС