четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1742 прочитания

    Смъртните случаи от Covid-19 в Италия надминаха тези в Китай

    Армията все по-често помага на държавните органи за справяне със ситуацията
    20 март 2020, 11:07 a+ a- a

    В четвъртък (10 март) смъртните случаи от новия коронавирус в Италия надминаха тези в Китай, където възникна заболяването, съобщи The New York Times. Смъртните случаи, свързани с новия коронавирус, достигнаха 3405, надминавайки броя на починали от заболяването в Китай, където заболелите са над 80 000.

    Заради задълбочаващата се криза с разпространението на Covid-19, Италия все повече прибягва до помощта на своята армия. Гробищата в Бергамо са толкова натоварени, че бяха повикани военни части, които да извозят телата на друго място, където да бъдат кремирани. Армията изпрати и 120 лекари и здравни работници в Бергамо и Лоди, а полеви болници и апарати за спешно обдишване се разпределят в северната част на страната.

    Само за последните 2 дни в Италия са починали 902 души от новото заболяване. По-голямата част от тях са имали сериозни предшестващи заболявания, съобщават властите. В момента в страната има 41 035 потвърдени случая на заразени с Covid-19. 

    Разпространението на заразата в Италия стана изключително бързо дори след като бяха въведени стриктни ограничения за движението на хората. С нарастването на броя на смъртните случаи традиционните погребения бяха забранени като част от националните мерки за ограничаване събирането на много хора на едно място.

    Италианците обаче посрещат трудностите със сила на духа и изобретателни опити да поддържат приповдигнато настроение, пише още New York Times. Някои от италианците, които спазват правила за социална изолация и си седят по домовете в държава, прочута със социалните контакти между хората, започнаха да правят серенади от балконите си вечер, пише още изданието.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 13 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 13 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 15 часа
    преди 18 часа