четвъртък, 04 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  653 прочитания

  Китай: В Ухан няма хоспитализирани пациенти с коронавирус

  От два дни в града няма нови установени случаи на Covid-19
  27 април 2020, 08:59 a+ a- a

  В китайския град Ухан, където се появи за първи път новият коронавирус, няма пациенти, болни от Covid-19 в болниците си. Това съобщиха китайските власти в неделя (26 април), цитирани от New York Times.

  Индустриалният град с население 11 млн. души бе първият, подложен на блокада, а пътищата бяха затворени, тъй като болниците в града бяха претоварени с пациенти. Властите съобщиха за 46 452 потвърдени инфекции и 3869 смъртни случая в Ухан към неделя. Критици вярват, че реалните цифри са много по-големи, отбелязва New York Times.

  В един момент градът бе напълно блокиран от вируса, но вече показва признаци на съживяване и всяко постижение се отбелязва с радост. Полевите болници, които бяха организирани на стадиони и в гимназии, бяха разчистени през март, а правителството разреши изходящ трафик от града на 7 април. В петък (24 април) здравните власти в града съобщиха за само 1 тежък случай на заболяването. Властите съобщиха още, че към събота (25 април) в града има 12 случая на коронавирус инфекции, но няма нови установени такива.

  По данни от неделя (26 април) в континенталната част на Китай са установени общо 82 827 случая на инфекции с новия коронавирус, а смъртните случаи са 4632. В страната за деня са регистрирани 11 нови случая на заболяването.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  преди 4 часа
  Фирмите в ЕС ще трябва да информират за заплатите си в обявите за работа
  Работниците, които са били дискриминирани при заплащането, могат да получат компенсация, гласят нови предложения на Европейската комисия
  преди 4 часа
  Вече можете да запазите час за ваксиниране в електронен регистър
  Всеки желаещ маркира вида ваксина в системата, но крайното решение е на лекаря, който я поставя, уточни здравният министър
  преди 4 часа
  884 млн. лв. са изплатени по мярката 60/40
  Средствата са помогнали за запазването на 300 000 работни места
  преди 5 часа
  Започна изплащането на помощта за средните фирми
  Фирмите могат да подадат искане за авансово плащане в размер на до 40% от общата сума по договора