понеделник, 10 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  328 прочитания

  САЩ се отказаха от отнемането на визи на студенти, ако се обучават изцяло онлайн

  Решението бе оспорвано в съда от Харвард, MIT, 18 щата и над 10 технологични компании, включително Google, Facebook и Twitter
  15 юли 2020, 09:47 a+ a- a

  Администрацията на президента Тръмп се отказа от плановете си да отмени визите на всички чуждестранни студенти чиито лекции са изцяло онлайн. 

  Новата политика, която бе обявена на 6 юли предизвика незабавен съдебен иск от страна на Харвард и Масачузетския технологичен институт (MIT). Вчера (14 юли) университетите и правителството постигнаха съдебно споразумение. Според неговите условия се възобновява политиката, въведена през месец март, а именно международните студенти да се обучават изцяло онлайн, но да имат право да останат легално в страната със студентски визи.

  Според плановете на правителството международните студенти трябваше да имат поне един присъствен предмет, за да могат да останат в страната, а тези, които са избрали да се приберат в собствената си страна, нямаше да могат да се върнат обратно в САЩ, ако всичките им предмети се преподават онлайн.

  Светът на висшето образование бе хвърлен в безпорядък, тъй като повечето университети се подготвяха за връщане на студентите в кампусите през есента. Два дни след съобщението за новата визова политика Харвард и MIT подадоха своя съдебен иск. Малко по-късно главните прокурори на 18 щата, включително Масачузец и Калифорния също подадоха съдебни искове, според които новата политика е безотговорна, жестока и безсмислена. Исковете бяха подкрепени от много университети и организации, представляващи международни студенти.

  Вчера повече от 12 технологични компании, включително Google, Facebook и Twitter също подкрепиха съдебните искове на Харвард и MIT с аргумента, че новата политика ще навреди на бизнеса им.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 минути
  Координатор ще отговаря за привеждането на пациенти с COVID-19 в столични болници
  На този етап леглата в Софийска област са достатъчни и не е нужно да бъдат разкривани допълнителни
  преди 28 минути
  преди 42 минути
  53 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени инфекции на новия коронавирус в страната са 13 369
  07 август 2020, 14:35
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват