събота, 26 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  496 прочитания

  Близо 340 хил. деца с положителни резултати за Covid-19 в САЩ от началото на пандемията

  Само за последните две седмици на юли броят им е поне 97 000
  10 август 2020, 10:33 a+ a- a

  Американската академия по педиатрия и Асоциацията на детските болници в САЩ публикуваха нов доклад, според който от началото на пандемията от коронавирус в САЩ децата с положителен резултат за инфекцията са най-малко 338 000. 

  Данните идват в момент, в който родители и образователни лидери в страната се борят с предизвикателствата пред възобновяване на учебните дейности, въпреки че случаите на нови инфекции продължават да се увеличават в някои части на страната, коментира New York Times.

  Данните от доклада включват 49 щата като общата бройка за страната вероятно е по-висока, тъй като не включва пълните данни от Тексас и части от щата Ню Йорк извън град Ню Йорк. 

  Според документа общо 338 982 деца са дали положителни проби за Covid-19, като определението за дете в различните части на страната варира. На повечето места за деца се водят хората на възраст под 17 или 19 години. В Алабама границата е 24 години, а във Флорида и Юта – 14 години.

  Данните сочат още, че само за последните 2 седмици на юли най-малко 97 000 деца са дали положителни проби за новия коронавирус. В документа е отбелязано, че децата рядко се разболяват тежко от Covid-19.

  Друг доклад на Центъра за контрол и превенция на заразни заболявания (CDC) посочва, че за децата съществува заплаха от развиване на Синдром на възпаление на множество органни системи (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children – MIS-C). От началото на март до края на юли 570 млади хора са се разболели от MIS-C, като възрастта им варира от новородени до 20-годишни. От тях 10 са починали, а близо две трети са били настанени за лечение в интензивни отделения. Симптомите включват висока температура, обрив, зачервени очи, стомашен дискомфорт, объркване, посиняване на устните, мускулна слабост, ускорен пулс и др.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  преди 15 часа
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  преди 17 часа
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  преди 17 часа
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  преди 18 часа
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ