петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1886 прочитания

    Банковите сметки на хиляди британци в Европа ще бъдат закрити

    Пребиваващите в чужбина британци няма да могат да запазят сметките си на Острова
    25 септември 2020, 10:41 a+ a- a

    Хиляди британци, живеещи в ЕС, ще загубят банковите си сметки на Острова поради липсата на търговска сделка след края на преходния период след Брекзит. Lloyds, Barclays и Coutts започнаха да изпращат писма до клиентите си, че няма да продължат да ги обслужват след 31 декември, когато ще изтекат банковите споразумения за функционирането им в ЕС. 

    Липсата на ново споразумение ще изиска от британските банки да получат отделни лицензи, за да обслужват клиенти във всяка от останалите 27 членки на ЕС. Някои от банките на Острова взеха решение, че отговарянето на изискванията във всяка една страна и подаването на молба за лиценз няма да е в полза за бизнеса им и вместо това предпочетоха да спрат да обслужват клиентите си.

    Lloyds, която е едно от най-големите банкови сдружения във Великобритания и включва Halifax и Bank of Scotland предвижда да загуби 13 хил. клиенти от Ирландия, Германия, Португалия и Нидерландия.

    Barclays също потвърди, че някои от клиентите им, използващи кредитните карти Barclaycard, също ще спрат да получават услугите им. Те пребивават в Испания, Франция и Германия.

    В същото време Coutts, която обслужва някои от най-заможните британски граждани заяви, че клиентите ѝ в ЕС ще трябва да се обърнат към други банки.

    Други банки на Острова, като Santander и NatWest, все още обмислят дали да продължат да обслужват клиентите си, живеещи на континента.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 час
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години