четвъртък, 29 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  546 прочитания

  Държавните служители в авиацията и здравеопазването в Гърция стачкуват

  Това вече се отрази на въздушния транспорт и работата на държавните болници
  15 октомври 2020, 14:41 a+ a- a

  Стачни действия на Федерацията на държавните служители в Гърция (АДЕДИ-ΑΔΕΔΥ) са обявени за 15 и 16 октомври. Те вече засегнаха въздушния транспорт, както и работата на държавните болници.

  Електронни механици по сигурността на въздушното движение (Служба Гражданска авиация) провеждат 24-часова стачка на 15 октомври, от 00:01 ч. до 23:59 ч., последвана от 48-часова стачка от неделя, 18 октомври 2020, 00:01ч. до понеделник, 19 октомври, 23:59 ч. местно време.

  Поради стачката авиокомпаниите Aegean и Olympic Air отменят или променят часовете на повечето свои полети. В четвъртък, 15 октомври от 08:00 ч. до петък, 16 октомври, 08:00 ч. се отменят всички полети с изключение на Α3 929 (Тел Авив – Атина) и Α3 931 (Кайро –Атина), които се провеждат по разписание.

  В петък, 16 октомври, от 8:00 ч. продължава отмяната на повечето вътрешни и международни полети на Aegean и Olympic Air като с изменено разписание ще се реализират 5 международни полета на Aegean и 10 вътрешни полета на Olympic Air. Сред тези полети няма от или до София. 

  Двете авиокомпании са заявили, че ще положат всички усилия за пренасочване на техните пътници от отменените полети през следващите дни. 

  Пътниците могат да получат повече информация на сайтовете aegeanair.com и olympicair.com или да се обадят на телефони: 
  • за Aegean: 801 1120000 (от стационарен телефон), 210 6261000 (от мобилен),
  • за Olympic Air: 801 801 0101 (от стационарен), 210 3550500 (от мобилен). 

  От българското Министерство на външните работи препоръчаха на българските граждани, които планират пътуване от или за Гърция, да следят сайтовете на авиокомпаниите.

  Обявената за 15 октомври стачка на служителите на градския транспорт в Атина няма да се състои. Всички средства за обществен транспорт - автобуси, тролейбуси, метро, трамваи, градският влак Кифисия-Пирея - се движат нормално. Отменено е и почасовото прекратяване на движението. Ще бъде затворена само метростанция „Панепистимиу“ в Атина, като мотрисите ще преминават през нея, но няма да спират, поради протестното шествие, организирано от Федерацията на държавните служители (АДЕДИ-ΑΔΕΔΥ) в центъра на Атина. 

  По данни на посолството ни в Атина протестират и държавните служителите, и лекарите в държавните болници. С решение на Общия съвет на Общогръцката асоциация на заетите в държавните болници (ПОЕДИН-ΠΟΕΔΗΝ) е обявена 24-часова общогръцка стачка и митинг в Атина на 15 октомври. 

  Препоръчваме на българските граждани, които посещават Гърция или постоянно пребивават в страната, да се информират предварително за очаквани стачни действия чрез сайта Апергия.гр, на който се изнася календар на плануваните стачки, както и да избягват придвижване в центъра на Атина.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 минути
  Държавата ще отпусне 1,5 млн. лв. за антигенни тестове
  Работи се контактните лица да получават SMS от РЗИ, за да се избегне забавянето
  преди 52 минути
  Франция влиза в нова национална карантина
  Тя ще продължи поне до 1 декември
  преди 1 час
  преди 2 часа
  преди 3 часа
  Мелбърн свали карантината след 11 дни
  Щатът Виктория не е регистрирал нито един нов случай на Covid-19 от началото на седмицата
  преди 3 часа
  Германия навлиза в едномесечна частична карантина
  Канцлерът Меркел обеща още финансова подкрепа за бизнеса, който ще бъде засегнат от новите мерки