петък, 04 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  627 прочитания

  Великобритания забранява достъпа на европейци с криминално досие

  22 октомври 2020, 15:41 a+ a- a

  От януари 2021 Великобритания ще въведе допълнителни забрани за европейци. Тези с криминално досие с присъда по-дълга от година няма да могат да влязат в страната. Досега органите на реда трябваше да докажат, че криминално проявените представляват сериозна заплаха. Тези условия все още са в сила, докато Великобритания е в преходен период, преди да напусне ЕС.

  Новият закон ще третира европейски и чуждестранни граждани по един и същи начин. Промените предвиждат и забрана за достъп за всеки, който има криминално досие в рамките на година преди заявлението за вход, без значение от продължителността на присъдата. Тези, които не са били задържани, но имат чести присъди с други санкции, също могат да получат отказ да влязат в страната. Промените ще включват и текстове с ограничения за тези, които участват в брак с цел емиграционна измама или тези, опитващи се да избегнат заплащането на мита и данъци. Нововъведение ще е и възможността за депортиране на бездомни, ако откажат помощ от органите.

  Без постигането на сделка за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания Островът ще загуби достъп до информационната система на Европа, в която се съхраняват криминални досиета, както и достъп до базата данни за пътници. С това кралството ще се изправи пред пречка да идентифицира пристигащи с криминално досие.

  Новите правила не важат за европейци, живеещи във Великобритания със статут на уседналост, или тези, защитени от споразумението за оттегляне от ЕС. Въпреки това Кралството заяви, че статутът им може да бъде отменен, ако тези граждани извършат престъпление след 1 януари 2021, което да доведе до задържане под стража за повече от една година.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 минути
  преди 55 минути
  ЕК призова България да представи стратегия за саниране на сградите
  Брюксел поиска от страната ни да ускори и прилагането на законодателството за опазване на природата
  преди 1 час
  Ваксината на Moderna създава имунитет за поне 3 месеца
  Това са първите данни за период от няколко месеца, рецензирани от научно издание
  преди 2 часа
  Президентите Буш, Обама и Клинтън ще се ваксинират публично
  Целта им е да възстановят доверието в науката
  преди 3 часа
  преди 3 часа
  3280 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени случаи на болестта от началото на пандемията е 155 193