сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1103 прочитания

    Италия затвори кина, басейни и спортни зали

    Много европейски страни налагат нови мерки в опит да овладеят втората вълна
    26 октомври 2020, 12:27 a+ a- a

    Италианският премиер Джузепе Конти и регионалните лидери се договориха за нови мерки за борба с увеличаването на коронавирусните инфекции в страната. Киносалоните, басейните и спортните зали в страната ще бъдат затворени от днес (26 октомври), а баровете и ресторантите ще трябва да затварят до 18:00 часа, но магазините и по-голямата част от търговските обекти ще останат отворени. Според новите ограничения повечето класове в средните училища ще учат дистанционно.

    Конти заяви, че иска да избегне нова карантина на националното ниво и икономическите щети, причинени от карантината през пролетта.

    Сред регионите, настояващи за по-строги мерки, беше Кампания, в рамките на която е Неапол, където стотици протестиращи се сблъскаха с полицията, тъй като предимно млади хора протестираха срещу наложения вечерен час в района. В допълнение към района на Неапол, вечерен час е в сила в Лацио, регион Рим и в Ломбардия, регион Милано.

    Междувременно френският президент Еманюел Макрон разшири обхвата на наложения вечерен час и той вече обхваща поне 46 млн. французи, отбелязва Euronews. Към първоначалните региони се добавят още 38. Хората там ще трябва да си седят у дома между 21:00 и 06:00 часа. Премиерът Жан Кастекс заяви, че „ноември ще е труден месец“ и може да се наложат допълнителни мерки.

    От днес Брюксел също въвежда вечерен час – 22:00 часа, а магазините ще затварят в 20:00 часа. Забраняват се всякакви спортни и културни дейности.

    В Чехия, където заболяемостта е най-висока в рамките на Европа, армията разкри полеви болници в столицата Прага, тъй като властите се опасяват, че здравната система няма да издържи.

    Президентът на Полша Анджей Дуда е дал положителен резултат на тест за Covid-19. Вече цялата страна е в т.нар. „червена зона“. До момента в нея бяха само големите градове и регионите около тях. Ресторантите и началните училища ще бъдат частично затворени, а гимназистите и студентите ще преминат към дистанционно обучение. Забраняват се сватбите, броят на хората, които се допускат в магазините, транспорта и църквите се намалява.

    Двата основни града в Гърция – Атина и Солун също са с наложен вечерен час.

    В Словакия също влиза в сила вечерен час. Мярката е до 1 ноември. В страната също така има наложена частична карантина. Външният министър Анзе Логар е с положителен тест за Covid-19.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 3 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 18 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 19 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 20 часа
    преди 20 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие