петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    838 прочитания

    Германската полиция се затрудни да държи туристите далеч от ски пистите

    Федералното правителство ще се консултира с регионалните лидери дали да удължи локдауна до края на януари
    04 януари 2021, 14:01 a+ a- a

    Германската полиция се затрудни да задържи туристите извън ски пистите в няколко региона през уикенда, въпреки локдауна в цялата страна, за да ограничи разпространението на коронавирус, предаде CNN.

    Властите в курорта Винтерберг близо до Дюселдорф съобщиха, че хиляди хора са пътували до зимния курорт въпреки затворените ски писти и усилията на полицията да блокира пътищата.

    През уикенда германската полиция регистрира 182 нарушения на закон, изискващ носенето на маски за лице, 99 нарушения на правилата за социално дистанциране и едно нарушение на забраната за консумация на алкохол на обществени места, се казва в полицейско изявление.

    Властите в района на Айфел също обявиха затваряне на пистите, за да се избегнат нарушения на разпоредбите за Covid-19. Полицията в района на Харц помоли хората в Twitter да избягват да пътуват.

    Въпреки локдауна, декември беше най-смъртоносният месец в германската пандемия от коронавируса - с почти трикратно увеличение на броя на смъртните случаи от ноември насам, според Института „Робърт Кох“ (RKI), центърът за болести и контрол в страната.

    Между 2 декември 2020 г. и 1 януари 2021 г. 16 718 души са починали от Covid-19, в сравнение с ноември, когато са регистрирани 6 155 смъртни случая, според RKI.

    Германската система на здравеопазване е подложена на напрежение и болниците в някои области все повече се доближават капацитета си. Във вторник германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с 16-те ръководители на федералните провинции на страната, за да обсъди дали настоящото блокиране до 10 януари трябва да бъде удължено.

    Някои регионални лидери, включително премиерът на Бавария Маркус Зьодер, вече се обявиха за принудително блокиране поне до края на януари. В неделя Зьодер предупреди, че броят на заразените все още е твърде висок.

    „Все още не сме в състояние да оценим как се е развила ситуацията през Коледа, Нова година и особено във връзка с големия брой пътници, които се връщат у дома“, каза той.

    „Ето защо би било безотговорно да се отпусне локдауна сега. Спирането твърде рано би било много вредно.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години