неделя, 17 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  877 прочитания

  Шефът на Pfizer: През февруари ще знаем дали ваксината предпазва и от пренасяне на вируса

  Според Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на Pfizer, много е вероятно ваксината им да действа срещу разновидностите на вируса, открити в Южна Африка и във Великобритания
  14 януари 2021, 10:16 a+ a- a

  През 2021 може да се очаква Pfizer/BioNtech да произведе 2 милиарда дози от ваксината срещу COVID-19 вместо 1,3 милиарда. Това заяви Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания Pfizer, в рамките на онлайн дискусията „Към Европейски здравен съюз“, организирана от Европейската народна партия (ЕНП).

  По думите на Бурла през второто тримесечие на годината в ЕС ще бъдат доставени още 75 милиона дози от ваксината им. Той коментира, че засега доставките изглеждат ограничени заради липсата на достатъчно суровини за производството на ваксината.

  На въпрос, поставен от българския евродепутат Андрей Ковачев, имаме ли данни за това дали хората с изграден имунитет могат да бъдат бъдат преносители на вируса и каква е актуалната информация за продължителността на защитата от вече одобрените ваксини, шефът на Pfizer отговори, че по отношение на преносимостта междинните данни от изпитанията са обнадеждаващи и през февруари би трябвало да имаме по-солидни доказателства. По отношение на продължителността на защитата по думите на Бурла има данни, че до 6-7 месеца след ваксинацията нивата на защита остават високи. Нужни са обаче още данни. "Добрата новина е, че ако установим понижаване на имунитета, с една инжекция ние може да подсилим имунитета".

  Колко дълго трае имунитетът на ваксината на Pfizer/BioNtech и предпазва ли тя от пренасяне на вируса?

   

  Според Бурла много е вероятно ваксината им да действа срещу новите разновидности на вируса. "Изглежда, че ваксината на Pfizer/BioNtech има много голяма ефективност срещу вариантите на Covid-19, установени във Великобритания и Южна Африка".

  Предпазва ли ваксината на Pfizer/BioNtech срещу новите разновидности на Covid-19, открити в Южна Африка и във Великобритания?

  Шефът на Pfizer коментира и още един много важен въпрос - кога ще се тества ваксната им при деца. "Ваксината ни е разрешена за употреба на хора на 16 и повече години, а в момента се правят клинични изпитания за деца между 12 и 16 години. Те ще бъдат приключени през първото тримесечие на годината".

  Кога ще се тества ваксната на Pfizer/BioNtech при деца и от какво зависи ускоряването на производството на препарата?

  Бурла коментира и уроците, научени от тази пандемия по отношение на постиженията на науката и силата на частния биофармацевтичен сектор.

  Какви са уроците от пандемията според шефът на Pfizer?
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Англия и Шотландия ще изискват тест за коронавирус от 18 януари
  За пътуващите до Англия се запазва възможността за съкращаване на карантината след отрицателен резултат от тест, направен за собствена сметка на 5-ия ден от самоизолацията
  преди 1 ден
  „Биодит“ излиза на борсата
  Това ше е първото IPO на Пазара за растеж на Българската фондова борса - BEAM
  преди 1 ден
  Колко ефективна е единична доза от всяка от наличните ваксини срещу Covid-19?
  Какво знаем до момента според публикуваните данни?
  преди 1 ден
  БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес фалира
  Според асоциацията мораториумът върху кредитите трябва да трае минимум 2 години
  преди 1 ден
  Николова: 6 400 чартъра се очакват това лято на Летище Бургас
  Зимните ни курорти са пълни на 40%, а спа дестинациите са резервирани на 100%, заяви министърът на туризма