неделя, 07 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  391 прочитания

  Медици във Франция стачкуват с искане за повече ресурси за болниците

  Баровете и ресторантите са затворени от месеци, а правителството предупреди, че ски курортите вероятно няма да отворят и през февруари
  22 януари 2021, 11:57 a+ a- a

  Здравни работници се събраха в Париж, призовавайки за повече ресурси за борба с пандемията, съобщи Euronews. Броят на пациентите с Covid-19 във френските отделения за интензивно лечение е най-високият от средата на декември – 2842, съобщиха от агенцията за обществено здраве в сряда (20 януари).

  В цялата страна е налочен вечерн час 18:00 часа от 16 януари. Но здравните служители са загрижени, че това може да се окаже недостатъчно, за да ограничи разпространението на по-заразни варианти на коронавируса.

  Баровете и ресторантите са затворени от месеци, а правителството предупреди, че ски курортите вероятно няма да отворят и през февруари. Covid-19 отне над 71 000 живота в цялата страна.

  Протестирайки пред здравното министерство в Париж, здравните работници и представители на синдикатите заявиха, че пандемията е дала ясно да се разбере, че няколко поредни правителства на Франция не са вложили достатъчно пари в държавните болници.

  „Всички в тази държава осъзнаха как е в държавните болници: страданието, тежките условия на труд и най-важното какво се случва, когато има пандемия и трябва да се погрижим за нуждите на населението, но просто нямаме капацитета“, каза Фредерик Лопес, медицинска сестра в болница Emile Roux. „Днес вече нямаме капацитет и е така от над 15 години“, каза той пред Euronews.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Предлагат нова мярка в подкрепа на туроператорите
  Изпълняваната към момента мярка за туроператори и туристически агенти ще се прилага до 5 април 2021
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК одобри инвестиция от над 63 млн. евро за област Бургас
  Проектът ще подобри качеството на питейната вода в региона
  преди 2 дни
  Италия блокира доставката на 250 000 дози AstraZeneca за Австралия
  Възражението на Рим е одобрено от Европейската комисия