неделя, 07 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  532 прочитания

  Гърция удължи до 8 февруари ограниченията за влизане в страната

  Бизнес пътуване е разрешено единствено по изключително неотложни причини
  22 януари 2021, 15:10 a+ a- a

  Гръцкото правителство удължи до 6:00 часа на 8 февруари 2021 ограниченията за пристигащите в страната с въздушен, сухоземен или морски транспорт, съобщава Министерство на външните работи.

  Както и понастоящем, те подлежат на 7-дневна карантина. Карантината може да бъде прекъсната единствено, в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни.

  Към пътуващите остава изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната, за попълнена PLF форма, с генериран QR код, 24 часа преди пътуването, както и за задължително тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове. В случай, че бързият тест е положителен, лицето ще се карантинира за 14 дни.

  Компаниите, предоставящи пътнически услуги (самолетни, морски, сухопътни), са длъжни да проверяват, дали всеки от пътниците има QR код преди качването му на борда. При липса на такъв транспортната компания носи отговорност за връщането на пътника в началната дестинация.

  Всички останали ограничения, въведени по-рано в страната, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19, продължават да се прилагат.

  Бизнес пътуване е разрешено единствено по изключително неотложни причини, отбелязват от МВнР. Оттам препоръчват на гражданите предварително да съгласуват с гръцките гранични власти на сухопътна граница своето пътуване, когато то е по бизнес повод, както и конкретните причини за него, за да са сигурни, че ще бъдат допуснати на гръцка територия. Тези, на които бъде разрешено влизане в страната, а след това я напуснат, няма да бъде разрешавано повторно влизане до изтичане на срока на действие на настоящите мерки, а именно до 06:00 ч. на 08.02.2021.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Предлагат нова мярка в подкрепа на туроператорите
  Изпълняваната към момента мярка за туроператори и туристически агенти ще се прилага до 5 април 2021
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК одобри инвестиция от над 63 млн. евро за област Бургас
  Проектът ще подобри качеството на питейната вода в региона
  преди 2 дни
  Италия блокира доставката на 250 000 дози AstraZeneca за Австралия
  Възражението на Рим е одобрено от Европейската комисия