петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1048 прочитания

    Страни по целия свят отчитат признаци за криза на психичното здраве сред младите хора

    Заради пандемията младите са ощетени икономически и образователно и губят възможности за създаване и поддържане на котакти
    15 февруари 2021, 13:18 a+ a- a

    С вечерните часове, затварянията и локдаун мерките в Европа, които вероятно ще продължат през пролетта или дори лятото, специалистите по психично здраве са все по-разтревожни за влошеното психическо състояние на младите хора, пише The New York Times.

    Последни на опашката за ваксини и със затворени училища и университети, младите хора понасят много от жертвите, направени до голяма степен за защита на възрастните хора, които са по-изложени на риск от тежки инфекции с Covid-19.

    По целия свят младите хора загубиха икономически възможности, пропуснаха традиционни етапи от живота и загубиха връзките си в основен момент за формиране на идентичност, пише изданието.

    „Мнозина смятат, че плащат цената не на пандемията, а на мерките, предприети срещу пандемията“, казва д-р Николас Франк, ръководител на психиатрична мрежа в Лион, Франция. В проучване сред 30 000 души, проведено през пролетта на миналата година, младите хора са класирани на най-ниското ниво на психологическо благосъстояние, казва той.

    В Италия и Холандия някои младежки психиатрични отделения са пълни до краен предел. Във Франция професионалисти призоваха властите да обмислят отварянето на училищата за борба със самотата. А във Великобритания някои терапевти казаха, че са съветвали пациентите си да нарушават насоките за карантина, за да успеят да се справят.

    В САЩ една четвърт от 18 до 24-годишните заявяват, че сериозно са обмисляли самоубийство, се казва в един доклад. В Латинска Америка и Карибите проучване, проведено от УНИЦЕФ сред 8000 млади хора, установява, че повече от една четвърт са преживели безпокойство, а 15% депресия.

    „Намираме се в разгара на пандемия на психичното здраве и не мисля, че се отнасяме към нея с достатъчно уважение“, казва Аркадий Килендал, психотерапевт в Лондон, който през последните месеци е удвоил броя на по-младите си пациенти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 35 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 2 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS