събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    969 прочитания

    Въведени са ограничителни мерки при влизане в Румъния

    Причината: България вече е в т. нар. жълта зона
    08 март 2021, 08:04 a+ a- a

    Букурещ

    От 21:00 ч. на 6 март при влизане в Румъния са в сила ограничителни мерки, поради включването на България в списък с държави от т.нар. жълта зона.

    По информация на посолството ни в Букурещ пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.

    Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.

    Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.

    Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ (на български и на английски език), на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

    Не се изисква тест за деца на възраст до три години включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували Covid-19 през последните 90 дни.

    Важно! Транзитно преминаващите през територията на Румъния лица, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, не са посочени сред изключенията от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 13 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 13 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 13 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 15 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години