петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1034 прочитания

    Израел отваря по-голямата част от икономиката си

    Това се случва след като близо 40% от населението на страната е напълно ваксинирано
    08 март 2021, 10:12 a+ a- a

    Летище Бен Гурион, Тел Авив

    Израел, държавата лидер в света, по ваксинирани хора на глава от населението, отвори по-голямата част от своята икономика в неделя (7 март). Само за два месеца страната успя да ваксинира над 52% от населението си (9,3 млн.) с една доза ваксина и почти 40% с две от ваксината на Pfizer/BioNTech.

    Страната сключи мащабна сделка за големи количества от ваксината срещу медицинска информация. Така в Израел са поставени над 8,6 млн. дози от старта на ваксинационната кампания в края на декември 2020 г., отбелязва Euronews.

    Облекчаването на мерките идва след месеци на локдаун и по-малко от 3 седмици преди четвъртите парламентарни избори в страната за последните 2 години.

    Програмата „Обратно към живота“ (Back to Life) позволи на ресторантите да отворят отново врати при спазване на социална дистанция и рестрикции за запълване на капацитета. Сядането в заведение на закрито е разрешено само за притежателите на Green Pass – хора над 16 години, които са получили 2 дози ваксина.

    След много седмици на строги ограничения за влизане в страната, всички граждани и хора с постоянно жителство вече ще могат да се завърнат в страната, като има ограничение на броя хора, които могат да влизат в Израел ежедневно. Той започва от 1000 души дневно, като ще се увеличи до 3000 до края на седмицата, съобщава The New York Times.

    Отворени са барове, ресторанти, зали за събития, разрешени са спортните събития. Хотелите и началните и основни училища също ще отворят врати, като трябва да спазват мерки, свързани с броя хора, които ги посещават.

    По данни на израелското Министерство на здравеопазването в страната са регистрирани най-малко 800 000 случая на Covid-19 и 5861 смъртни случая.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 8 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 9 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 11 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години