петък, 14 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  620 прочитания

  Франция първа въвежда ваксинационен паспорт

  Първоначално страната ще го използва за вътрешни полети
  21 април 2021, 15:34 a+ a- a

  Франция представя една от първите европейски инициативи за ваксинационен паспорти за Covid-19, съобщиха властите в страната. Страните на Стария континент се стремят да улеснят пътуванията до лятото, отбелязва The New York Times.

  Първоначално инициативата ще бъде използвана за вътрешни полети до Корсика, а след това и за по-дълги до отвъдморските територии на Франция, се казва в изявление на правителството. Крайната цел е цифровите сертификати да са приложими за пътуване до други държави.

  От тази седмица хората във Франция могат да получат цифрово сертифициран запис на резултатите от теста си за коронавирус, или чрез изтегляне и отпечатване на сертификат, или чрез добавяне към приложение за смартфон, което властите са използвали за проследяване на контакти. То ще бъде разширено, за да включва доказателство за имунизация и ще стартира на 29 април.

  Информацията, като типа тест или ваксина, заедно с датата, на която е била приложена и от кого, ще бъдат записани цифрово с вид QR код, който Франция използва за удостоверяване на официални документи. Той може да бъде лесно разчетен от полицията, митническите служители, авиокомпаниите и други.

  „Този ​​метод следователно избягва възможни измами, свързани с представянето на фалшиви резултати от тестове“, се казва в изявлението на правителството.

  Цифровите сертификати са част от настояването на Европейския съюз за създаване на цифров зелен сертификат, който да даде възможност на пътуващите да се движат свободно из блока, ако носят доказателства за отрицателен тест, имунизация или възстановяване от вируса.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 6 часа
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 6 часа
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 7 часа
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 9 часа
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 10 часа
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година