петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1736 прочитания

    Гърция съкращава вечерния час и отваря заведенията на открито

    Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40% и 50%
    05 май 2021, 08:51 a+ a- a

    От 3 май отпадат някои вътрешни ограничителни мерки в Гърция – намалява се вечерният час и отварят заведенията на открито при определени условия.

    По информация на посолството ни в Атина забраната за движение ще важи в интервала между 23:00 ч. и 5:00 ч., вместо както досега от 22:00 ч. до 5:00 ч., като остава изискването за изпращане на SMS преди излизане от вкъщи.

    Отварят се и заведенията за обществено хранене, но само в площите на открито, при ограничение до 6 души на маса. В заведенията няма да е разрешено пускането на музика. Задължително е ежеседмичното самотестване на персонала с бърз тест и използването на маска.

    Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40% и 50% в зависимост от категорията на заведенията, в която попадат.

    Ограничаването на движението на граждани между различните области с определени изключения, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничителни мерки към момента остават в сила до понеделник, 10 май.

    Повече информация за ограниченията в Гърция е публикувана на сайта на МВнР на следния линк.

    От Министерството на външните работи припомнят на българските граждани, че няма промяна в досегашния минимален кръг основания за влизане в Гърция. Пътуването с цел туризъм не е сред тях. Всяко влизане в страната следва да бъде подкрепено от съответните документи за основанието за пътуване.

    При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната. Изискването за PCR тест важи и за деца над 5-годишна възраст. При влизане гръцките власти по своя преценка могат да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).

    Гражданите следва да имат генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF).

    Считано от 19 април, гръцките власти взеха решение да отменят изискването за задължителна 7-дневна карантина за гражданите на държави - членки на ЕС и на Шенгенското пространство, включително и за България.

    Отпадането на карантината е възможно само при условие, че гражданите представят при пристигане в Гърция документ за негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната, или сертификат за ваксинация за коронавирус Covid-19, доказващ, че ваксинацията е направена най-малко 14 дни преди това. Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 8 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 16 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава