четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1985 прочитания

    Германия обмисля ограничения за неваксинираните хора

    Това ще стане в случай, че новите случаи отново се увеличат чувствително
    26 юли 2021, 09:50 a+ a- a

    Началникът на кабинета на германския канцлер Ангела Меркел предупреди, че може да са необходими ограничения за неваксинирани хора, ако броят на случаите достигне нови висоти през следващите месеци, съобщи Euronews.

    Но Хелге Браун заяви в интервю за вестник Bild am Sonntag, че не очаква поредното блокиране, свързано с коронавируса в Германия. Браун каза, че на неваксинираните хора може да бъде забранено да влизат в места като ресторанти, кина и стадиони, „защото остатъчният риск е твърде висок“.

    Браун каза, че ваксинирането е важно за предпазване от тежко заболяване и защото „ваксинираните хора определено ще имат повече свободи от неваксинираните.“ Браун заяви, че подобни политики биха били законни, защото „държавата носи отговорността да защитава здравето на своите граждани“.

    Усилията на Германия в областта на ваксините се забавиха през последните седмици и това доведе до дискусии за това как да се насърчат тези, които все още не са имунизирани, да го направят. Повече от 60% от населението на Германия е получило поне една доза, а над 49% са напълно ваксинирани.

    Въвеждането на здравна карта и задължителна ваксинация за тези от определени професии във Франция доведе до внезапно увеличение на желаещите да се ваксинриат, като хората решиха да се имунизират, за да продължат да могат да влизат в ресторанти и други културни заведения. Пропускът свидетелства, че притежателят е бил напълно ваксиниран, има отрицателен тест през предходните 24 часа или се е възстановил от Covid през предходните шест месеца.

    Този ход доведе до протести във Франция, като десетки хиляди излязоха на улицата в събота (24 юли) за втори пореден уикенд. Подобни протести са се случвали и в други европейски страни, включително голям митинг в централната част на Лондон в събота, на което ораторите подкрепяха конспиративни теории за ваксините .

    Със силно заразния вариант делта, който се разпространява в Германия, политиците обсъдиха възможността да се изисква ваксинация за определени професии, включително медицински работници. Засега няма въведени такива изисквания.

    По време на неотдавнашното посещение в института „Робърт Кох“, държавната агенция за контрол на заболяванията, канцлерът Меркел изключи нови изисквания за ваксини „в момента“. Правителството предпочита да се съсредоточи върху насърчаването на ваксинацията засега, каза тя. И все пак тя добави: „Не изключвам и след няколко месеца за това да се говори по различен начин“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС