четвъртък, 27 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  614 прочитания

  Франция ще изисква трета доза за всички над 65

  Само така те ще могат да получат здравен пропуск
  10 ноември 2021, 09:27 a+ a- a

  Френският президент Емануел Макрон обяви нови мерки, които имат за цел да окуражат по-възрастните хора да си поставят трета доза от ваксината срещу коронавирус. Целта е да се ограничи разпространението и увеличаващите се хоспитализации във Франция, пише Euronews.

  В телевизионно обръщение френският президент каза, че от 15 декември ще е необходима трета доза, за да могат хората над 65 години да получат своите здравни пропуски, или да удължат съществуващите. Бустерната доза е одобрена във Франция от септември за възрастните, най-уязвимите и работниците, които се грижат за болни хора. Въпреки това ваксинациите с трета доза вървят бавно – само 3,4 млн. души от общо 7,7 млн., които имат право, са си поставили бустерна доза. 

  От лятото „санитарният пропуск“ е необходим за влизане в барове, ресторанти и други места. Здравният пропуск показва доказателство за пълен ваксинационен статус, скорошен отрицателен тест за Covid-19 или възстановяване от болестта.

  Макрон добави, че лицата на възраст от 50 до 64 години ще имат право на бустер доза от началото на декември, като изрази загриженост от възобновяването на случаите на коронавирус, които според него са се увеличили с 40% за една седмица.

  „Повече от 80% от хората в интензивни отделения са на възраст над 50 години, затова от началото на декември ще започне кампания за граждани на възраст между 50 и 64 години“, каза президентът.

  Описвайки нарастващия брой на случаите като „сигнал за тревога“ за страната, президентът каза, че петата вълна от Covid-19 е започнала в Европа и призова всички да се ваксинират - цитирайки шестте милиона души във Франция, които все още нямат нито една доза ваксина.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Над 160 електронни услуги са достъпни в обновения портал на НАП
  Приходната агенцията е лидер сред е-администрациите
  преди 15 часа
  PwC: Здравните и кибер рисковете са сред основните притеснения на бизнес лидерите по света
  3/4 от изпълнителните директори очакват по-стабилна глобална икономика през 2022, показва глобално проучване на консултанската компания
  преди 16 часа
  Онлайн продажбите и интернет потреблението у нас отчитат стабилен ръст през 2021 г.
  Секторът има потенциал за нов растеж, тъй като все още едва 52% от фирмите в България имат уебсайт, а 11,8% продават онлайн
  преди 16 часа
  Нови противоепидемични мерки в София
  Те влизат в сила от 27 януари
  преди 17 часа