сряда, 06 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  761 прочитания

  Франция ще изисква трета доза за всички над 65

  Само така те ще могат да получат здравен пропуск
  10 ноември 2021, 09:27 a+ a- a

  Френският президент Емануел Макрон обяви нови мерки, които имат за цел да окуражат по-възрастните хора да си поставят трета доза от ваксината срещу коронавирус. Целта е да се ограничи разпространението и увеличаващите се хоспитализации във Франция, пише Euronews.

  В телевизионно обръщение френският президент каза, че от 15 декември ще е необходима трета доза, за да могат хората над 65 години да получат своите здравни пропуски, или да удължат съществуващите. Бустерната доза е одобрена във Франция от септември за възрастните, най-уязвимите и работниците, които се грижат за болни хора. Въпреки това ваксинациите с трета доза вървят бавно – само 3,4 млн. души от общо 7,7 млн., които имат право, са си поставили бустерна доза. 

  От лятото „санитарният пропуск“ е необходим за влизане в барове, ресторанти и други места. Здравният пропуск показва доказателство за пълен ваксинационен статус, скорошен отрицателен тест за Covid-19 или възстановяване от болестта.

  Макрон добави, че лицата на възраст от 50 до 64 години ще имат право на бустер доза от началото на декември, като изрази загриженост от възобновяването на случаите на коронавирус, които според него са се увеличили с 40% за една седмица.

  „Повече от 80% от хората в интензивни отделения са на възраст над 50 години, затова от началото на декември ще започне кампания за граждани на възраст между 50 и 64 години“, каза президентът.

  Описвайки нарастващия брой на случаите като „сигнал за тревога“ за страната, президентът каза, че петата вълна от Covid-19 е започнала в Европа и призова всички да се ваксинират - цитирайки шестте милиона души във Франция, които все още нямат нито една доза ваксина.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  От септември дневниците ще са само електронни
  Това е важи и за детските градини, отпадат хартиените лични картони на учениците, по решение на училището бележникът също може да бъде само електронен
  преди 2 часа
  Глобалният корпоративен дълг се е свил с 2%
  Очаква се задлъжнялостта да намалее с $270 млрд. през следващата година, показва проучване на инвестиционната компания Janus Henderson
  преди 3 часа
  Германия отчете търговски дефицит за първи път от 1991 г.
  Износът е с близо 12% по-висок спрямо година по-рано, но с 0,5% по-малко спрямо предходния месец
  преди 3 часа
  Мария Габриел представи новата Европейска иновационна програма
  Целим мобилизирането на 45 млрд. евро в подкрепа на стартъпите, създаването на „регионални иновационни долини“ и привличането на таланти, коментира българският еврокомисар
  преди 3 часа
  Подвариантът на Омикрон BA.5 е доминиращ в САЩ
  54% от новите случаи на Covid-19 в страната са предизвикани от този вариант