петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1212 прочитания

    Великобритания въвежда нови ограничения за пътуващите до страната

    Вижте какво предвиждат те
    07 декември 2021, 08:43 a+ a- a

    Във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса „Омикрон“, Великобритания обяви нови ограничения за пътуващите до страната граждани, в сила от 4:00 часа сутринта във вторник, 7 декември, съобщава Министерство на външните работи.

    Всички, които влизат в страната от държави и територии, които не са в червения списък (включително България), трябва да представят доказателство за отрицателен PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 48 часа преди заминаване.

    Новите изисквания се отнасят и за ваксинирани пътници, както и за деца на възраст над 12 години. От авиокомпаниите ще се изисква да проверяват документите за направен тест преди излитане, както и за попълнен формуляр за локация на пътници.

    Гражданите, пътуващи до Великобритания от страни, които са извън червения списък, каквато към момента е и България, следва да изпълнят и следните изисквания:

    - пътниците със завършен ваксинационен цикъл най-малко 14 дни преди пътуването трябва да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да направят до втория ден след пристигането си и да се самоизолират до получаването на негативен резултат;

    - неваксинираните пътници трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни у дома или на друго място, където са отседнали.

    Остава в сила изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника рамките на 48 часа преди пристигането: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

    Тестовете при пътуването до Великобритания могат да се резервират на следния линк: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 5 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 5 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 6 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 8 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години