вторник, 23 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  773 прочитания

  Смъртните случаи от Covid-19 надхвърлиха 6 млн.

  Общият брой официално потвърдени случаи от началото на пандемията е 447 897 960
  08 март 2022, 10:56 a+ a- a

  Според данни на университета „Джон Хопкинс“ към 8 март (9:20 часа) смъртните случаи, свързани с нвоия коронавирус, по света вече са 6 007 401. Общият брой официално потвърдени случаи от началото на пандемията е 447 897 960, а общият брой поставени дози ваксина – 10 608 545 968.

  Експертите по обществено здравеопазване са съгласни, че смъртните случаи са силно заничени и че истинското опустошение никога няма да бъде известно с точност, отбелязва The New York Times.

  Отне на света 7 месеца, за да отбележи първия си милион смъртни случаи от вируса след началото на пандемията в началото на 2020 г. Четири месеца по-късно умряха още един милион души, а 1 милион умират на всеки три месеца оттогава, докато броят на смъртните случаи не достигна 5 милиона в края на октомври. Сега той достигна 6 милиона - повече от населението на Берлин и Брюксел взети заедно, отбелязва AP.

  Вълните от вируса все още се засилват в Хонконг, Южна Корея и Нова Зеландия, но процентът на смъртност намалява на много места, тъй като вариантът на Омикрон се оттегля. Светът отчита средно повече от 7000 нови потвърдени смъртни случая на ден, което е спад от почти 11 000 дневно в началото на февруари и известния пик на пандемията от над 14 000 на ден през януари 2021 г.

  Въпреки наличието на достатъчно ваксини, САЩ са регистрирали повече от 950 000 смъртни случая, най-високият известен общ брой на която и да е нация, и не са успели да имунизират толкова голяма част от населението си, колкото други богати нации. Средно около 1500 американци все още умират всеки ден, приблизително година след като ваксините станаха лесно достъпни.

  Нивото на ваксинация продължава да изостава в страните с ниски доходи, където само 14% от населението е получило поне една доза ваксина. В страните с висок и по-висок среден доход, средно 79% от населението е получило поне една доза.

  Докато смъртността остава висока в Полша, Унгария, Румъния и други източноевропейски страни, в региона са пристигнали над 1 милион бежанци от Украйна, страна с лош ваксинационен обхват и висок процент на инфекции и смъртни случаи, отбелязва AP.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители
  преди 3 часа
  Meta спира някои от своите ИИ разработки
  Компанията няма да пусне мултимодалните си AI в Европа и постави на пауза генеративния AI в Бразилия
  преди 20 часа
  Започна строителството на нов корпус на НПМГ
  Изградени ще бъдат и физкултурен салон с многофункционална зала и STEM център
  преди 1 ден
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 1 ден
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 1 ден
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo