неделя, 25 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  518 прочитания

  Великобритания ще засили тестването за Covid-19 през зимата

  Наблюдението за болестта също ще бъде увеличено
  04 септември 2023, 12:46 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg (Архив)

  Тестването и наблюдението за коронавирус ще бъдат увеличени през зимата, съобщи агенцията за обществено здравеопазване на Обединеното кралство, тъй като се очаква натискът върху здравните услуги да нарасне през следващите месеци, предаде The Guardian.

  Учените предупредиха миналия месец, че Обединеното кралство е почти „сляпо“, когато става въпрос за Covid, тъй като много от програмите за наблюдение, които бяха в сила в разгара на пандемията, са прекратени.

  Сега Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) потвърди, че планира да засили тестването и наблюдението с наближаването на зимата.

  Съобщението беше направено, докато училищата и университетите се подготвят за завръщането на ученици и студенти след лятната ваканция, служителите се връщат на работа и събиранията на закрито стават все по-чести – фактори, за които е известно, че увеличават риска от разпространение на респираторни инфекции, включително Covid .

  Проф. Стивън Райли, генерален директор по данни, анализи и наблюдение в UKHSA, каза: „Планираното увеличаване на мащаба на тестването и наблюдението на общността за зимния сезон, когато здравният натиск обикновено нараства, е в ход и UKHSA ще направи допълнително съобщение относно планове за наблюдение на общността за тази зима скоро. Защитата на обществото от Covid-19 остава един от нашите основни приоритети. Продължаваме да наблюдаваме заплахата от Covid-19 чрез нашата гама от системи за наблюдение и геномни възможности, които отчитат нивата на инфекция, хоспитализациите и рисковете, породени от новите варианти.“

  Нов вариант, BA.2.86, който е открит в редица страни по света, включително Обединеното кралство, САЩ и Дания, вероятно стои зад промяната. Вариантът се наблюдава внимателно, тъй като съдържа голям брой мутации, които могат да му помогнат да избегне имунната защита - въпреки че експертите казват, че в момента се знае малко за това колко голямо въздействие може да има.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 1 ден
  преди 2 дни
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията