понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1020 прочитания

  Китай заяви, че не е налагал забрана за покупка или ползване на чуждестранни марки смартфони

  15 септември 2023, 10:35 a+ a- a

  Снимка: Apple

  Китай не е издал забрана за закупуване и използване на чуждестранни марки телефони, каза китайското външно министерство в сряда (13 септември) в отговор на съобщения в медиите, че някои правителствени агенции и фирми са казали на персонала да спре да използва iPhone на Apple на работните си места.

  „Китай не е издал закони, разпоредби или политически документи, които забраняват закупуването и използването на телефони от чужда марка като тези на Apple“, каза говорителят на външното министерство Мао Нинг на редовен брифинг за пресата, когато беше попитан за съобщенията.

  „Но напоследък забелязахме много медийно отразяване на инциденти със сигурността, свързани с телефоните на Apple. Китайското правителство отдава голямо значение на информационната и киберсигурността и третира местните и чуждестранните компании като равни“, добави тя.
  Наскоро „Ройтерс“ съобщи, че Китай е разширил съществуващите ограничения върху използването на iPhone от държавните служители, казвайки на служителите в някои централни правителствени агенции да спрат да използват своите мобилни телефони Apple на работните си места.

  Предполагаемата забрана съвпада с нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон и сигнализира за нарастващи предизвикателства за Apple, която разчита в голяма степен на Китай за растеж на приходите и производство.

  Мао каза, че Китай се надява всички компании за мобилни телефони да спазват стриктно неговите закони и разпоредби, както и да „укрепят управлението на информационната сигурност“.

  Китай все повече набляга на използването на местно произведени технологични продукти, тъй като технологиите се превърнаха в основен проблем за националната сигурност за Пекин и Вашингтон.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева