вторник, 27 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  780 прочитания

  Deutsche Bank ще държи криптовалути и токенизирани финансови активи

  Това се случва за първи път в историята на банката посредством сътрудничество с Taurus
  19 септември 2023, 11:54 a+ a- a

  Снимка: ЕП (Adobe Stock/Alvaro)

  Deutsche Bank си партнира с швейцарската крипто фирма Taurus за предоставяне на попечителски услуги за криптовалути и токенизирани активи на институционални клиенти, съобщи Taurus. Партньорството означава, че Deutsche Bank за първи път ще може да държи ограничен брой криптовалути за своите клиенти, както и токенизирани версии на традиционни финансови активи, каза говорител на банката, цитиран от „Ройтерс“.

  Крипто търговията не е в „непосредствените планове“ на банката, каза говорителят. Deutsche Bank заяви, че има за цел да предложи крипто търговия в документ на Световния икономически форум през 2020 г.

  Крипто пазарите се борят да се възстановят от миналогодишната поредица от сривове във водещи крипто фирми, които оставиха инвеститорите с големи загуби и накараха законодателите по света да призоват за повече регулации. Все пак различни масови финансови фирми говорят за възможността блокчейн (технологията зад криптовалутите) да се използва при търговията и сетълмента на традиционни финансови активи.

  Различни банки, включително Standard Chartered, BNY Mellon и Societe Generale, предлагат услуги за попечителство на крипто.

  „Тъй като пространството на дигиталните активи се очаква да обхваща трилиони долари активи, то непременно ще се разглежда като един от приоритетите както за инвеститорите, така и за корпорациите“, каза Пол Мейли, глобален ръководител на услугите за ценни книжа на Deutsche Bank.

  Крипто пазарът се оценява на около $1,1 трилиона, спад от пика малко над $3 трилиона през ноември 2021 г., според данни на CoinGecko. „Нашият фокус не е само върху криптовалутите, но и в подкрепа на нашите клиенти в цялостната екосистема на цифровите активи“, добави Малей. Той добави, че Deutsche Bank действа „внимателно и в съответствие с духа и буквата на разпоредбите, управляващи този клас активи“. „Дизайнът на нашия продукт и естеството на попечителството за клиентите ще гарантират, че няма риск от замърсяване на другите дейности на банката“, каза той.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Йоловски: 47 млн. е-рецепти, 80 млн. е-прегледа и 45 млн. е-направления са регистрирани у нас
  Дигитализацията в българското здравеопазване е над средноевропейското ниво, отчете министърът на електронното управление
  преди 5 часа
  Schneider Electric инвестира 107 млн. лв. в нова производствена база в Пловдив
  По проекта, за който компанията получи сертификат за инвестиция клас А, се предвиждат 110 нови работни места
  преди 7 часа
  United Group финализира придобиването на Булсатком
  Компанията стъпи на българския пазар през 2020 с придобиването на Vivacom
  преди 10 часа
  Луксозно жилище с отстъпка? Такива са 22% от сделките
  Пазарът на жилища от средно висок и висок клас у нас се очаква да продължи да бъде стабилен, сочи проучване на Colliers
  преди 10 часа
  Проучване: С 1/3 ще се стопи трудоспособното население у нас до 2050
  Трудовият пазар в България е с най-лошата прогноза в ЕС, сочи доклад на Allianz Trade