събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    916 прочитания

    Sanofi и AstraZeneca ще произведат 230 000 допълнителни RSV ваксини в САЩ

    Властите в страната искат да увеличат имунизациите на бебета, a търсенето се увеличава
    15 декември 2023, 11:55 a+ a- a

    Снимка: iStock

    Производителите на ваксини срещу респираторен синцитиален вирус (RSV) Sanofi и AstraZeneca ще направят още 230 000 дози от своите имунизации за кърмачета на разположение от януари, за да отговорят на голямото търсене, съобщи Белият дом.

    Служители на администрацията на Байдън се срещнаха с производители на ваксини, за да обсъдят увеличаването на възможностите за имунизация срещу RSV за деца тази есен, тъй като производителите са изправени пред по-високо търсене от очакваното, пише Endpoints News.
    Срещата е поне трета през последните седмици, която представители на Белия дом провеждат с производители, включително Sanofi, AstraZeneca и Thermo Fisher, докато работят за подобряване на достъпа до RSV имунизации.

    Дозите ще бъдат добавени към 77 000 дози от моноклоналното антитяло на AstraZeneca и Sanofi за RSV, известно като Beyfortus, което компаниитепредоставиха в края на миналия месец.
    „Както демонстрирахме чрез нашата програма за клинично развитие, ние оставаме отворени и отдадени партньори на клиничната и пациентската общност“, каза говорител на AstraZeneca в изявление за Endpoints News. „Ние сме в постоянен диалог с Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) заедно с нашия партньор Sanofi, за да проучим всички възможности за посрещане на това безпрецедентно търсене, така че да можем да предоставим Beyfortus на бебета възможно най-бързо.“

    Sanofi съобщи, че първоначално е планирала да произведе достатъчно, за да достигне 30% нива на имунизация, или около 1,1 милиона дози. Компанията каза, че очакваните проблеми с покритието на здравната застраховка на платеца и кодирането са решени по-бързо от очакваното и до септември поръчките изпреварват доставките.
    Сега, с постъпването на допълнителни количества, Sanofi казва, че очаква да достигне 40% имунизация, или около 1,4 млн. дози.

    В момента САЩ имат две възможности за предотвратяване на RSV при кърмачета. След като Beyfortus бе одобрен през юли, Abrysvo на Pfizer беше одобрен по-рано тази есен и препоръчан за бременни, за да предпазят бебетата си, като досега не са докладвани недостиг.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години