събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    981 прочитания

    Американски регулатор извърши първата оценка на климатичен риск за банки

    Проверката обхваща повече от 24 финансови институции
    15 декември 2023, 15:12 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Службата на финансов контрол на валутата (OCC) на Министерството на финансите на САЩ извърши първата си оценка на климатичния риск на повече от две дузини банки през последните месеци, полагайки основата за засилен контрол на отчитането на Уолстрийт за подобни заплахи, съобщи „Ройтерс“, като се позова на свои анонимни източници.

    Наречен „преглед на откритието“, процесът включва оценка на регулатора как банките отчитат въздействието на изменението на климата върху техните кредитни портфейли и бизнес, както и проучване как управляват енергийното финансиране и емисиите на парникови газове.

    Оценките хвърлят светлина върху това как OCC планира да приложи насоки за климатичния риск за банки с над $100 млрд. активи, които издаде през октомври заедно с Федералния резерв и Федералната корпорация за гарантиране на депозитите. Повече от 30 банки отговарят на този праг, според най-новите данни на OCC, достъпни на неговия уебсайт.

    Идентифицирането и предприемането на действия срещу този риск е един от ключовите приоритети на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.

    Регулаторът използва прегледа на откритието, за да установи базова линия на практиките на банките, така че да има критерий, с който да оцени техния напредък в прилагането на насоките. OCC може да предприеме дисциплинарни мерки още през следващата година срещу банки, които не показват напредък.

    Говорител на OCC призна, че е извършил преглед на откритието, но отказа да коментира подробностите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години