събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    739 прочитания

    Канада приема нови правила за продажба на електромобили

    От 2035 г. всички нови превозни средства, които се продават, ще трябва да са с нулеви емисии
    18 декември 2023, 16:24 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Канадското правителство е готово да приеме правила, изискващи всички нови превозни средства, продавани в страната, да бъдат с нулеви емисии от 2035 г., съобщи Bloomberg.

    Федералното правителство ще обяви регламента, наречен Стандарт за наличност на електрически превозни средства, през следващите дни, с цел постепенно прекратяване на продажбата на нови превозни средства с вътрешно горене, съобщиха Canadian Broadcasting Corporation и Toronto Star, цитирайки неназован високопоставен държавен служител.

    Новите правила ще изискват превозните средства с нулеви емисии, които включват електрически превозни средства с батерии (EV), водород и електрически превозни средства с плъгин, да съставляват 20% от всички продажби на нови автомобили през 2026 г., 60% през 2030 г. и 100% през 2035 г., се казва в съобщенията.

    Правителството също така иска да гарантира, че електромобилите са достъпни за потребителите в Канада на фона на опасенията относно липсата на доставки, тъй като електрически автомобили, камиони и SUV се доставят на други пазари.

    Автомобилните производители ще могат да печелят кредити за пускането на повече електрически превозни средства на пазара преди целевите дати и за инвестиране в инфраструктура за зареждане на електрически автомобили.

    Обединеното кралство въведе задължение за продажби на EV със сходен времеви график, включително цел от 100% от новите продажби до 2035 г., през септември. Повече от дузина американски щати, включително Ню Йорк и Калифорния, имат задължения за продажба на електромобили, припомня Bloomberg.

    През април администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предложи нови лимити на емисиите от ауспуха, които ефективно ще принудят производителите на автомобили да гарантират, че две от всеки три коли и леки камиони, продадени през 2032 г., са електрически модели.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 18 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 18 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 19 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 21 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години