събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    587 прочитания

    LG Electronics отвори първата си фабрика за зарядни станции в САЩ

    Тя е базирана в Тексас и има капацитет 12 000 единици годишно
    15 януари 2024, 13:22 a+ a- a

    Снимка: LG Electronics

    LG Electronics отвори първата си фабрика в САЩ за сглобяване на станции за зареждане на електрически превозни средства (EV), тъй като южнокорейският електронен гигант се стреми да завладее дял в бързоразвиващия се пазар, доминиран от пазарния лидер ChargePoint.
    Базирана във Форт Уърт, Тексас, новата фабрика на компанията с площ от 9290 квадратни метра има годишен капацитет от 12 хиляди единици, се казва в изявление на LG. Компанията вече има дистрибуторски център в града, уточнява „Ройтерс“.

    LG, производител на телевизори от висок клас, се опитва да разнообрази бизнеса си в нови сектори като зареждане на електромобили и цифрово здравеопазване. Компанията придоби южнокорейския доставчик на зарядни устройства за електромобили AppleMango през 2022 г. като част от навлизанети си в сектора.

    Компанията навлиза в силно конкурентен пазар за зареждане, доминиран от компании като ChargePoint Holdings и водената от Илън Мъск Tesla, докато федералното финансиране и правителствените стимули помогнаха за разширяване на мрежата за зареждане на EV в САЩ.
    Броят на наличните портове за зареждане в САЩ почти се е удвоил от края на 2019 г. до първото тримесечие на 2023 г., според Службата на САЩ за енергийна ефективност и възобновяема енергия.

    Първоначално във фабриката ще се сглобяват по-малки преносими стенни зарядни устройства от ниво 2, а по-късно през годината ще произвежда модели със сензорен дисплей от ниво 3.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 24 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години