петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1193 прочитания

  Конгресът забрани на служителите да използват Copilot на Microsoft

  Microsoft с пътна карта, която да адресира опасенията на държавните служители
  04 април 2024, 08:09 a+ a- a

  Снимка: iStock

  Камарата на представителите на САЩ наложи строга забрана на служителите в Конгреса да използват генеративния AI асистент на Microsoft Copilot, съобщи Axios.

  „Приложението Microsoft Copilot беше счетено от Службата за киберсигурност като риск за потребителите поради заплахата от изтичане на данни от камарата към неодобрени от нея облачни услуги“, каза главният административен директор на Камарата на представителите Катрин Шпиндор, според съобщението на Axios.

  „Признаваме, че правителствените потребители имат по-високи изисквания за сигурност за данните. Ето защо обявихме пътна карта на инструменти на Microsoft AI, като Copilot, които отговарят на изискванията за сигурност и съответствие на федералното правителство, които възнамеряваме да предоставим по-късно тази година“, каза говорител на Microsoft пред „Ройтерс“.

  Политиците разглеждат потенциалните рискове при приемането на изкуствения интелект (ИИ/AI) от федералните агенции и адекватността на предпазните мерки за защита на личната неприкосновеност и гарантиране на справедливо отношение.

  Миналата година двама американски сенатори от Демократическата партия и двама републикански сенатори представиха законодателство за забрана използването на ИИ, който създава съдържание, изобразяващо невярно кандидати в политически реклами, за да повлияе на федералните избори.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 13 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 14 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 17 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон