петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  861 прочитания

  Австралийските служби изместват разузнавателните си данни в облака на Amazon

  Те също така ще увеличат използването на AI в работата си
  08 юли 2024, 08:01 a+ a- a

  Amazon

  Австралия ще премести своите строго секретни разузнавателни данни в облака съгласно сделка за 2 млрд. австралийски долара с Amazon Web Services (AWS), която според министъра на отбраната Ричард Марлс ще засили оперативната съвместимост на отбранителните сили със САЩ.

  Генералният директор на австралийската дирекция „Сигнали“ (Signals Directorate), Рейчъл Ноубъл, каза, че агенцията за национална сигурност ще увеличи и използването на изкуствен интелект (ИИ/ AI) за анализиране на данни при смяната, която ще доведе до изграждането на строго секретни центрове за данни в Австралия, предаде „Ройтерс“.

  „Изкуственият интелект е важен фактор, който променя играта за всички нас в общността на разузнаването и ние работим, за да възприемем използването му по етичен, добре управляван и добре разбираем начин, където разбираме много внимателно, когато въвеждаме AI инструменти в нашите среда, как се използват, какво правят с данните и разбираме ли колко внимателно трябва да се управляват?“ заяви Ноубъл в Канбера.

  Преминаването към облачни услуги, управлявани от AWS, използващи разпределени, специално изградени съоръжения, ще даде по-голяма устойчивост на данните, използвани за подкрепа на отбранителните сили, каза Марлс по време на пресконференция.

  „Ако един сървър падне, вие пак ще можете да работите“, каза той. „Това е, което ще гарантира, че имаме обща компютърна операционна среда с отбранителните сили на САЩ в бъдеще.“

  Генералният директор на националното разузнаване Андрю Шиърър каза пред репортери, че оперативната съвместимост с партньори по сигурността като САЩ е приоритет.

  Премиерът Антъни Албанез каза в изявление, че партньорството между Австралийската дирекция за сигнали и AWS ще подобри националните възможности за сигурност и ще създаде 2000 местни работни места.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 4 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 9 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 9 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 11 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект