петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2206 прочитания

    Унгарска верига магазини търси българско гъше месо

    България е сред лидерите в производството на патешко и гъше месо в света
    17 октомври 2017, 09:25 a+ a- a

    Унгарската верига магазини „Шпар“ (SPAR Hungary) търси български производители на гъше месо. Компанията има желание да договори доставки на продукция за фирмената верига. Фирмата се е обърнала към българския търговски представител Чавдар Петков, за контакти – е-mail: ch.petkov@mi.government.bg. Това съобщава Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприяти. 

    България е сред лидерите в производството на патешко и гъше месо в света. Според данните на Евростат Франция е абсолютният лидер в производството на патешко и гъше месо в Европа, като произвежда около 234 хил. тона продукция, или около половината от тази в целия ЕС. Тя държи и около 75% от световния пазар. Освен Франция такъв бизнес има само в още четири държави в ЕС- България, Унгария, Белгия и Испания.

    България е специализирана в производството на патешки дроб и попада в топ 3 на най-големите износители в света, като сходни количества произвежда и Унгария. България произвежда между 5 и 6 млн. патици и гъски годишно, докато във Франция птиците са 36-38 млн.

    В търговията с бързооборотни стоки веригата „Шпар“ развива няколко свои марки – Spar, Eurospar, Interspar и Maximarkt. Нейната централа е в Австрия. Под марката “Шпар” са магазините с по-малък размер и супермаркетите. “Интершпар” е верига за хипермаркети между 2500 и 6 хил. кв.м площ. Компанията е един от основните играчи на европейския дискаунт пазар. В този сегмент се съревновават още “Лидл”, “Пени”, “Плюс”, “Едека” и др.

    Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира българо-унгарски бизнес форум на 3 ноември 2017 /петък/ от 12.30 часа. Събитието се организира съвместно с Националната търговска къща на Унгария. Форумът ще има за цел насърчаване на директните контакти между българските и унгарските делови среди при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 2 часа
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 3 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 3 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 4 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate