петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6799 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за юни 2017 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    06 юли 2017, 11:58 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Сиела” за месец юни 2017: 

     

    1.  „Невидим“ от Станислав Койчев - Стан, „Егмонт“, 14,90 лв

    Нищо от това, което познаваш днес, няма да е твоята действителност утре. Ти си на ход! Дебютният роман на Стан идва на 20 май! С близо 140 хиляди абонати в YouTube и милиони гледания, Стан има какво да ти каже! Това е история за теб. Точно така, за теб!

    За твоите страхове и мечти, за грешките и израстването, за самотата и любовта, за враговете и приятелите, за истинските неща и фалшивите герои, за провалите и победите. Защото ти можеш всичко… Само го пожелай!

     

    2. Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии, кн. 1, от Рик Риърдън, Егмонт България, 12,90 лв.

    Пърси Джаксън не е обикновено момче. Той е син на бог и всякакви чудовища го преследват, за да го убият. Но това не е единственият му проблем. Най-неочаквано Пърси открива, че има брат – най-грозният, най-тромавият, най-страхливият дангалак в цялото училище. Двамата, заедно с Анабет, ще трябва да преодолеят куп неприятности и страхотии, да прекосят Морето на чудовищата, да попаднат на Острова на сирените, да се избавят от магиите на Цирцея и още много, много, преди да откраднат Златното руно...

    Ще се справят ли, или този път коварството на Кронос ще надделее? 

    Сините й очи се впиха в моите и изведнъж разбрах каква е била целта на намирането на Златното руно, на отравянето на дървото и на всичко останало. Кронос го беше направил, за да вкара нова фигура в играта – "нова възможност да контролира предсказаниет". 

    Дори Хирон, Анабет и Гроувър, които би трябвало да се радват най-много от всички, бяха твърде смаяни и потиснати от мисълта какво можеше да означава това. А аз държах в обятията си девойката, която щеше да се превърне или в най-добрия ми приятел, или в най-злия ми враг. 

     

    3. „Искам вкъщи! - книга 9 (Дневникът на един Дръндьо) от Джеф Кини, „Дуо Дизайн“, 15,90 лв.

    Предполага се семейните ваканции да са забавни… Да, ама не, щом става дума за семейство Хефли. Пътуването започва обещаващо, скоро обаче настъпват обрати. Тоалетни в бензиностанции, обезумели гларуси, пътни инциденти и дори избягало прасе – това със сигурност не е представата на Грег Хефли за семейна идилия.

    Но дори и най-смотаната екскурзия на света може да се превърне в приключение, което Грег дълго време няма да забрави. 

     

     

    4. Бьорнстад от Фредрик Бакман, Сиела, 16,90 лв.

    Фредрик Бакман е автор на дълбоко човешки романи. Всяка негова творба е внимателно и деликатно написана и ни въвежда в емоционалните светове на хора, които иначе навярно бихме подминали в реалния живот. „Бьорнстад“ е неговият неоспорим шедьовър.

    Какво означава един отбор за малък град насред гората? Какво означава спортът за едно семейство? Какво означава един-единствен мач за хора, които се борят за оцеляването си? Всичко. Означава чисто и просто всичко. Хората казват, че Бьорнстад е умиращ град. Разположен дълбоко в гората, той бавно се смалява и притихва. Но там долу край езерото силни светлини огряват една ледена пързалка. И точно заради нея жителите на града вярват, че утре ще е по-добре от днес.

    Младежкият хокеен тим е на полуфинал – ако спечелят първенството, Бьорнстад отново ще получи шанс да се развива. Всички надежди и мечти сега лежат на раменете на шепа безстрашни тийнейджъри с пламък в очите.И точно това напрежение избива в акт на насилие, който разтърсва всички. Предопределената приказка за героите от малкото градче, които надскачат себе си и очакванията на цялата нация, не отвежда вън от гората.„Бьорнстад“ е голям роман за малко място с красиви мечти, както и за ужасните неща, които правим понякога, за да успеем. Той е сага за спорта и семейството и за това докъде сме готови да стигнем, за да предпазим децата си. И за смелостта, която е нужна, за да се изправиш срещу всичко, за което си мечтал – и да кажеш истината, независимо от последствията. Независимо от всичко.

     

    5. „Чамкория“ - том 1 м.к. от Милен Русков, „Жанет 45“, 17,00 лв.

    Един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 1920-те години, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. Нашият герой не е партизанин на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява неистовата атмосфера на 20-те години. Той би могъл да продължи да живее така, но характерът му го подхлъзва малко по-дълбоко в сенките. 

     

    6. Гам от Ерих Мария Ремарк, Сиела, 14,00 лв. 

    Красивата Гам обикаля света в търсене на любов. Действието в този роман на Ерих Мария Ремарк ще отведе читателя в Египет, в пампасите на Ар­жентина, по парижките улици и кейове, във Венеция и в Далечния изток. На фона на екзотични пейзажи и култури Ремарк изследва трагизма на любовта и не­утолимата жажда за живот.

    „Гам“ е вторият роман на писателя след „Мансардата на бляновете“ и в него ясно личат философските течения, през които той преминава в началото на кариерата си и които са­мата Гам открива, докато се среща с различни мъже опознава различните лица на любовта.

    „Гам“ е роман на тезите. В него Ремарк сблъсква различни гледни точки за любовта, страстта, смисъла на живота, като омекотява сковаността на философските послания с помощта на пленител­ната красота на екзотиката, която извира от вся­ка страница. 

     

    7. Дългата земя от Тери Пратчет и Стивън Бакстър, Вузев, 12,00 лв.

    „Дългата земя“ представя два паралелни свята, които се преплитат. Те са много различни, но си приличат по едно – на тях никога не са стъпвали човешки същества.

    Книгата изследва темата затова как би съществувало човечеството, ако планетата Земя нямаше никакви природни ресурси, които да могат да се използват.

     

     

    8.  „Затворисърце“ от Константин Трендафилов, „Жанет-45“, 16.00 лв.

    След големия успех на дебютната си стихосбирка, Константин Трендафилов представя и първия си роман.

    "... двама души, които са твърде различни. Единият обича твърде малко, другият – твърде много."

    "Две години след като го започнах, първият ми роман, "Затворисърце", е готов да излезе по книжарниците. И не мога да не започна с няколко големи благодаря-та. Редактор е писателят, на когото най-много се възхищавам – Кристин Димитрова, майка ми. Нямам достатъчно думи да й благодаря, но вече го направих на семеен обяд. Благодаря на моя издател, Божана Апостолова, че ми повярва и че беше смела, когато за мен беше важно. Благодаря на невероятния Калоян Зарков за корицата и най-вече за това, че ме разбра. Благодаря на сестра ми, Лили, за неуморната подкрепа. Благодаря на незаменимите хора от „Жанет 45“, че превърнаха ръкописа в книга. Благодаря на Захари Карабашлиев, Марин Бодаков и Митко Новков за мъдростта и подкрепата. И на баща ми, Владимир Трендафилов, за това, че ме бутна от ръба, с надеждата да полетя. Знам, че за него тази метафора е твърде сантиментална. За мен е допустима." - Константин Трендафилов

    „Само не ме пускай“ казва онова необикновено момиче в ухото на героя след като се любят за пръв път. Този роман прави това с читателите си. Подвеждащо лесен. Подозрително дълбок. Константин Трендафилов идва." - Захари Карабашлиев.

     

    9. Последната миля от Дейвид Балдачи, Обсидиан, 19,00 лв.

    Еймъс Декър, човекът, който не забравя нищо, се завръща в новия трилър на Дейвид Балдачи. Мелвин Марс е осъден на смърт за убийството на родителите си. Броени минути остават до неговата екзекуция, но се случва невъзможното. Друг признава, че е извършил престъплението. Еймъс Декър, който току-що е постъпил на работа във ФБР, проявява интерес към случая „Марс”, тъй като открива поразителни сходства със собствената си съдба. И двамата са талантливи футболисти, но трагедии са провалили спортната им кариера. Семействата и на двамата са жестоко убити.

    И в двата случая минават години, преди някой друг да си признае, че е извършил престъплението. Но този някой не казва истината. Признанието може да означава свобода за Марс, без значение дали е виновен или не. Но кой иска да го измъкне от затвора? И защо сега, след двайсет години? Скоро след като Декър започва работа по случая, човек от екипа му изчезва безследно и става ясно, че залогът е много по-голям от живота на един осъден на смърт. Декър ще трябва да положи неимоверни усилия, да впрегне цялата мощ на феноменалния си ум, за да осуети екзекуцията на един невинен човек.

     

    10. Сама в Париж от Джоджо Мойс, Хермес, 15,95 лв.

    Нел е на 26 и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят ѝ Пийт и дори собствената ѝ майка! Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси. Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало. Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват. За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко „аз“ много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове. Ще се окаже ли това най-вълнуващият уикенд в живота ѝ?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 54 минути
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 26 минути
    След Биткойн Халвинга: За какво да внимаваме
    Информация за потенциалните възможности и рискове дават от Binance
    преди 1 час
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 2 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate