събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5056 прочитания

    Започва седмицата на Intunity Coaches в София

    За различните инициативи, в които можете да се включите от 18 до 24 май, разказват Пламен Петров и Гергана Павлова
    14 май 2015, 10:09 a+ a- a

    По време на Международната седмица на коучинга, в периода 18-24 май, в София ще се проведе Седмица на Intunity Coaches. В рамките на няколко дни всеки, който има желане да разбере повече за коучинга, ще има възможност да се включии в някоя от инициативите, които създателите на програмата Intunity Coaches Пламен Петров и Гергана Павлова са предвидили. В програмата има семинари, уъркшопи, арт-работилници, презентации, дискусии, демо сесии. Потърсихме Пламен и Гери, за да ни разкажат повече за Седмица на Intunity Coaches.

    По повод Международната седмица на коучинга организирате различни събития в България. Бихте ли споделили повече? 
    Пламен: Всъщност основният повод е, че програмата ни Intunity Coaches навършва една година и решихме да отпразнуваме това. Като заедно с хората, които са били заедно с нас, както през последната година, а и преди това, да сътворим съвместно поредица от събития, които ни вдъхновяват, доставят ни удоволствие и ни дават сили да продължим напред. Времето съвпада и с Международната седмица на коучинга, която за първи път е организирана самостоятелно от Джери Уделсон през 1999, а по-късно се превръща в глобална инициатива, провеждана и подкрепяна както от компании, коучинг училища и индивидуални коучове, така също и от нестопански организации, които работят в тази сфера. 

    Гери: Идеята за Седмица на Intunity Coaches възникна спонтанно, но същевременно е и резултат от един по-дълъг процес. Още докато течеше обучението с втория ни клас – къде насериозно, къде на шега – си говорехме колко хубаво би било да потворим заедно. И всеки да сподели с другите това, което носи у себе си като знания, таланти или умения отвъд коучинга – а сред Intunity коучовете талантите са безброй. И така – допреди около месец, когато една приятелка ми подхвърли „Гери, ти май скоро не си празнувала?“. И така Седмицата на Intunity Coaches бе вдъхновена от идеята именно за това, че като творци е добре да празнуваме себе си и това, което сътворяваме, както и да го споделяме с другите. Съвпадението с Международната седмица на коучинга още повече ни вдъхнови. Стартираме на 18, 19 и 20 май с безплатните уъркшопи и семинари и приключваме Седмицата със старта на новото издание на Intunity Coaches на 22, 23 и 24 май.

    В програмата има семинари, уъркшопи, арт-работилници, презентации, дискусии, демо сесии. Можете ли да ни опишите различните формати – какви са разликите между тях и как да си избере човек какво би било най-подходящо за него?
    Пламен: Общото за всички формати е, че ще бъдат фокусирани върху преживяванията и научаванията на хората в залата, а не по принцип. В семинарния формат ще се отдели повече време за споделяне на основни постановки, които вече са известни като добри практики в различни области. В уъркшоп формата участниците активно ще работят в групи и самостоятелно за достигане на определени цели, които са важни и смислени за тях и са в унисон с основната тема на уъркшопа. В арт-работилниците хоратa ще използват повече ръцете, тялото и дясната половина на мозъка си. В демо сесиите гостите, които успеят да се запишат, ще могат да работят индивидуално със сертифициран Intunity Coach в кратка коучинг сесия. Всичко това ще се случва в подкрепяща среда за учене, опознаване и забавление. 

    Разкажете ни за някои от хората, с които ще можем да се запознаем по време на различинте събития?
    Гери: Intunity коучовете, които ще водят различни активности, са хора, които припознават и са интегрирали коучинга като начин на живот и като подход за управление на собствения бизнес или екип. А някои от тях включително го предоставят и като част от портфолиото си с услуги. Първият ден от програмата е посветен на теми като присъствието и партньорството, ценностите, емоциите – на себе си. Михаела Христова, която освен че е адвокат по професия, а вече и коуч, има опит и като стилист. Съчетанието на тези умения й помага да подкрепя хората да изразяват вътрешната си красота с външния стил. Кристина Върбанова и Лъчезар Африканов за мен са двама човека, които творят истински стойностно бъдеще за нашето общество – при това с такава страст, отдаденост и вдъхновение, които много рядко съм срещала у други хора. Стойне Василев, заедно с Пламен, ще покрият до голяма степен бизнес темите във вторник, когато ще завършим с т.нар. от нас Speed Коучинг – възможност да опитате коучинг по един интересен и забавен начин. Венелин Минчев и Деси Банева пък ще ни потопят в себе си чрез магията на изкуството. Той – чрез музиката, а тя – чрез рисуването. И да не пропусна – в понеделник, планираме и арт-пърформанс, посветен на темата за присъствието, и вдъхновен от артиста Марина Абрамович и от Модул 5 на Intunity Coaches.

    Пламен: Всички от хората, които ще водят различните активности, са били част от нашето пътешествие в света на коучинга през последните няколко години. Например първият в света акредитиран МСС коуч – Тери-И Белф от САЩ, е ментор на Гери от 2014 и ще донесе със себе си своето разбиране и опитност за духовния аспект на коучинга. Тя заедно с Гери ще фасилитира съвместно уъркшоп на тема „How to allow not knowing as a vehicle for knowing“ – тема, която е много ключова в коучинга. Друг от презентаторите е Марк Шонес от Швейцария, с когото работим съвместно от 4 години, и той ще води семинар  заедно със свои партньори, посветен на една изключително новаторска и провокативна тема „Leadership by Love”. Ще има и танго урок от наши танго приятели, тъй като философията на този танц е изключително широко застъпена в коучинг обучението ни по темата за равностойно партньорство. Списъкът с водещи е доста дълъг и може се запознаете с имената и темите директно на сайта ни. 

    Към кого са насочени събитията следващата седмица? За кого биха били най-подходящи?
    Пламен: Насочени са към хората, които желаят да разберат от първа ръка повече за коучинга, неговото приложение в бизнеса и живота, както и за първата българска обучителна програма – Intunity Coaches. 

    Гери: А също така и към хора, които обичат да изследват себе си, да се развиват и усъвършенстват, да експериментират с нови похвати и да празнуват! Изобщо – любопитни и отворени хора.

    Как могат да се включат? 
    Пламен: Могат да се включат с безплатна регистрация директно на сайта. Естествено, условието е да успеят да си вземат билет навреме, тъй като залата ни в хотел „Витоша“ е ограничена до 60 места. 

    Каква е целта на всички тези инициативи, които планирате?
    Пламен: Целта е да отпразнуваме мястото, до което сме стигнали в нашето коучинг пътешествие, и да го споделим със света. 

    Гери: И още – да се забавляваме, докато се себеизразяваме, което е и мотото на Седмицата на Intunity Coaches – и да празнуваме себе си и живота. Като едновременно с това утвърждаваме и живеем парадигмата в коучинга, а именно – че всеки един от нас е креативна, цялостна и ресурсна личност.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 10 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 11 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 11 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 13 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години