петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    22204 прочитания

    Това са най-добрите плажове в света (ВИДЕО)

    Вижте кои са те според последните класации на популярни туристически портали и експерти
    23 юни 2016, 17:55 a+ a- a

    Мечтаете ли си за бели пясъчни плажове, райска природа и омагьосваш шум на океански вълни? Тези плажове са най-добрия избор, който може да направите, ако искате да сбъднете мечтата си. Вижте кои са те според класациите на едни от най-популярните туристически портали, награди и експерти в света. 

    1. Ел Нидо, Палаван, Филипини. Това райско кътче е на първо място в класацията на Condé Nast Traveler на 20-те най-красиви плажа в света за 2016. Дом на близо 50 бели пясъчни ивици, заобиколени от удивителни варовикови образувания, Ел Нидо е спиращ дъха рай на ослепително сини води, лагуни, приказни места за гмуркане и подводни пещери. 

     

    2. Тоса де Мар, Коста Брава, Испания. Тоса де Мар е един от най-добрите плажове в Европа според класацията European Best Destinations 2016. В допълнение на красивите скали, борови гори и заливи, районът е богат на история, възможности за отдих, изкуство и кухня от световна класа. Тук се намира и ресторантът El Celler de Can Roca, който бе обявен за най-добрия с света за 2015 (повече за него ТУК). 

     

    3. Ханаума Бей, Хавайските острови. С белите си пясъци Ханаума Бей оглави класацията на популярния крайбрежен експерт д-р Стивън Летърман или по-известен като Dr. Beach, на най-добрите американски плажове за 2016. Класацията оценява плажовете по множество критерии, сред които качество на водата и на пясъка, сигурност и обслужване, температура и цвят на водата, брой слънчеви дни, плажни удоволствия и др. 

     

    4. Грейс Бей, Търкс и Кайкос. Грейс Бей е перлата в короната на остров Провидансиал и бе обявен за най-добрият плаж за 2016 от туристическият портал TripAdvisor. Всяка година сайтът отличава най-добрите плажове в света според оценката на милиони туристи. Той също така бе обявен за най-добра дестинация на Карибите за 2015 от наградите World Travel Awards, по-известни като Оскарите на туристическата индустрия. Разположен на северния бряг на остров Провидансиал, Грейс Бей приютява един от най-дългите коралови рифове в света. Пясъкът е ослепително бял и мек, а водата е кристално чиста. 

     

    5. Ривиера Наярит, Мексико. Крайбрежната ивица оглави класацията на туристически портал Fodor's на най-добрите плажове за 2016. Мястото не е толкова населено и е добра алтернатива на по-популярните Канкун и Лос Кабос. Дългата над 300 км плажна ивица е осеяна с палмови дървета, природни резервати, луксозни курорти и очарователни крайбрежни градове. 

     

    6. Малдивите. Плажът бе обявен за най-добрия в света от наградите World Travel Awards, по-известни като Оскарите на туристическата индустрия. Малдивският архипелаг се състои от 26 атола, обединяващи 1190 коралови острова, които се простират на територия от 90 000 кв км. Мястото е райско кътче с кристално синьо небе, мек пясък, приказни сламени къщички във водата и уникални възможности за гмуркане. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам