четвъртък, 19 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6113 прочитания

  Саша Безуханова оглавява бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни от ЦИЕ

  21 ноември 2008, 16:46 a+ a- a

  Генералният директор на Хюлет Пакард България, Саша Безуханова, формално от днес отговаря за бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни от централна и източна Европа, който съставлява над 50% от приходите на компанията от индустриалните сектори в региона.
  Нейните отговорности ще включват продажбите и реализацията на системни и технологични решения в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и електронното управление.
  Ефективно тази роля г-жа Безуханова ще започне да изпълнява от началото на следващата година като тя остава начело на Хюлет-Пакард България.
  В момента Хюлет-Пакард е безспорен лидер в региона, чийто общ ИТ пазар се измерва на 60.7 милиарда долара, с пазарен дял два пъти по-голям от следващия я конкурент, информира съобщение на компанията до медиите.
  Бизнесът на компанията с държавните администрации доби още по-голяма тежест след сливането с EDS, водещ световен доставчик на системи за публичния сектор.

  Работна закуска по повод оглавяването на бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни в ЦИЕ от Саша Безуханова
  Един от най-перспективните ИТ пазари в региона, за който ще отговаря г-жа Безуханова е този на  Русия - равняващ се на 25 милиарда долара.
  “За десетте години, през които съм начело на българският офис на Хюлет-Пакард, компанията изгради лидерски позиции на пазара и реализира проекти с принос към световната практика на корпорацията. Днес Хюлет-Пакард е най-големият инвеститор и работодател в българския ИТ сектор. Виждам в предложението на корпорацията да оглавя най-значимия бизнес в региона - възможност българския опит и стил да допринесат за още по-големи успехи на Хюлет-Пакард в Централна и Източна Европа”, каза Саша Безуханова.
  В правомощията на г-жа Безуханова ще бъдат също търговските взаимоотношения на компанията с медународни финансови институции като Световна банка и НАТО, институциите в рамките на Европейския съюз, Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и неправителствени организации.
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 8 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 13 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 14 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 14 часа