петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6529 прочитания

  Саша Безуханова оглавява бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни от ЦИЕ

  21 ноември 2008, 16:46 a+ a- a

  Генералният директор на Хюлет Пакард България, Саша Безуханова, формално от днес отговаря за бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни от централна и източна Европа, който съставлява над 50% от приходите на компанията от индустриалните сектори в региона.
  Нейните отговорности ще включват продажбите и реализацията на системни и технологични решения в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и електронното управление.
  Ефективно тази роля г-жа Безуханова ще започне да изпълнява от началото на следващата година като тя остава начело на Хюлет-Пакард България.
  В момента Хюлет-Пакард е безспорен лидер в региона, чийто общ ИТ пазар се измерва на 60.7 милиарда долара, с пазарен дял два пъти по-голям от следващия я конкурент, информира съобщение на компанията до медиите.
  Бизнесът на компанията с държавните администрации доби още по-голяма тежест след сливането с EDS, водещ световен доставчик на системи за публичния сектор.

  Работна закуска по повод оглавяването на бизнеса на Хюлет-Пакард с държавните администрации в 27 страни в ЦИЕ от Саша Безуханова
  Един от най-перспективните ИТ пазари в региона, за който ще отговаря г-жа Безуханова е този на  Русия - равняващ се на 25 милиарда долара.
  “За десетте години, през които съм начело на българският офис на Хюлет-Пакард, компанията изгради лидерски позиции на пазара и реализира проекти с принос към световната практика на корпорацията. Днес Хюлет-Пакард е най-големият инвеститор и работодател в българския ИТ сектор. Виждам в предложението на корпорацията да оглавя най-значимия бизнес в региона - възможност българския опит и стил да допринесат за още по-големи успехи на Хюлет-Пакард в Централна и Източна Европа”, каза Саша Безуханова.
  В правомощията на г-жа Безуханова ще бъдат също търговските взаимоотношения на компанията с медународни финансови институции като Световна банка и НАТО, институциите в рамките на Европейския съюз, Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и неправителствени организации.
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 12 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 15 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 16 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон