събота, 15 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1015 прочитания

  Петя Ангелова е новият Главен финансов директор на Група Софарма Трейдинг

  Тя има над 20 години опит във финансите и ръководните дейности
  15 април 2021, 10:24 a+ a- a

  От средата на април Петя Ангелова пое поста Главен финансов директор на Групата Софарма Трейдинг. В тази си роля тя ще отговаря за финансово-счетоводните операции и процесите по контролинг и бюджетиране. Петя е доказан професионалист с над 20 години опит и със своята професионална експертиза ще участва активно в реализацията на стратегическите планове на Групата.

  В кариерния си път Петя Ангелова е заемала различни управленски позиции. Професионалното си развитие започва като счетоводител, но благодарение на своята отдаденост и опит се издига до Финансов мениджър и Главен счетоводител на „Болкан Минерал и Майнинг“ ЕАД. В периода 2007-2019 г. тя е част от ключовия мениджърски екип на групата на Swissport – най-големият независим доставчик на наземно обслужване в световен мащаб. В Swissport Bulgaria e заемала позицията на Финансов директор, а в последствие и на Оперативен директор. 

  Петя е била и Главен изпълнителен директор на Swissport Kazakhstan. В последните 2 години от кариерния си път в Swissport International ръководи глобални проекти, обхващащи цялата мрежа на групата в над 50 държави. Преди да се присъедини към Софарма Трейдинг тя управлява проекти на ниво група в „Aviapartner Holding“ – един от водещите независими доставчици на наземно обслужване в Европа с централен офис в Брюксел.

  Петя Ангелова е магистър по Счетоводство от Университета за национално и световно стопанство, притежава диплома по Финансово управление от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) във Великобритания, както и сертификат за Управление на проекти PRINCE2 от AXELOS, Манчестър.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 1 ден
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 1 ден
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 1 ден
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 1 ден
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 1 ден
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година