сряда, 29 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1654 прочитания

  Далибор Чубела е новият Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк

  Той има повече от 21 години опит в банковия сектор
  21 февруари 2023, 10:00 a+ a- a

  Далибор Чубела - Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк. Снимка: УниКредит Булбанк

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Далибор Чубела като Заместник Главен Изпълнителен Директор и Заместник-Председател на УС на УниКредит Булбанк. Назначението ще влезе в сила след получаване на одобрение на БНБ/ЕЦБ и след вписване на Далибор Чубела в търговския регистър по партидата на банката.

  Далибор има повече от 21 години опит в банковия сектор. Професионалният му път започва с различни ръководни позиции в областта на маркетинга и развитие на продукти и търговско планиране в корпоративно банкиране. От 2009 до 2013 е член на УС и главен риск директор на УниКредит Банк Мостар. През 2013 е избран за председател на УС на УниКредит Баня Лука. Остава там до 2016, когато поема същата позиция, връщайки се в УниКредит Банк Мостар. В началото на 2020 става част от екипа на Загребачка банка в Хърватия в ролята на генерален мениджър и заместник-председател на УС, откъдето сега се присъединява към УниКредит Булбанк.

  „Далибор е ориентиран към резултатите, решителен и способен да се ангажира с хората, да ги насочва, така че нещата да се вършат по правилния начин и ефективно. Той е изключително фокусиран върху приоритетите, като същевременно има способността да се адаптира към новите обстоятелства, когато е нужно. Неговата лидерска и лична отговорност ще допринесе за продължението на успешното пътуване на УниКредит в България и за отключването на нови възможности“, коментира Теодора Петкова, директор за Източна Европа на УниКредит.

  „Щастливи сме, че Далибор ще се присъедини към екипа на УниКредит в България и съм уверена, че заедно ще създадем нови възможности за растеж за нашите клиенти и заинтересованите ни страни. Досегашният му опит и професионализъм ще подкрепят екипа ни по пътя към нови успехи и към стремежа ни да затвърдим нашата банка като водеща финансова организация с грижа за клиентите и общностите ни“, споделя Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

  Докато работи в Загребачка банка, заедно с екипа, Далибор допринася за изключителните финансови резултати на банката и активно участва в трансформацията ѝ в институция, за която бизнесът е приоритет и която е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените
  преди 3 часа
  Amazon.com надмина както UPS, така и FedEx по доставени пратки в САЩ
  Пощенската служба на САЩ все още е най-голямата колетна услуга по обем – обработва стотици милиони пакети и за трите компании
  преди 6 часа
  Подписахме споразумение с Intel в областта на изкуствения интелект
  Целта на меморандума е да осигури подготовка и достъп до ключови умения за работа с AI
  преди 6 часа
  Проучване: За 2/3 от хората по света AI ще е от полза за работата им
  В момента около 70% от служителите използват активно GenAI, сочи доклад на Adecco Group
  преди 22 часа
  ИКЕА отвори нов магазин във Велико Търново
  Това е 6-ият обект на шведския бранд в страната
  преди 1 ден
  Над 200 млн. долара финансиране са привлекли проптех компаниите у нас
  Над 1000 души са заетите в тези дружества у нас, сочи нов доклад