четвъртък, 03 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  691 прочитания

  Общественият борд на TELUS International кани НПО да кандидатстват за финансиране

  Втората покана за тази година е към читалища, училищни настоятелства, фондации, сдружения и др.
  23 април 2019, 14:08 a+ a- a

   За втори път тази година Общественият борд на TELUS International в България кани НПО да представят свои проекти за финансиране, съобщават оттам.

  След първото заседание на борда одобрение получиха 14 проекта с обща финансова подкрепа от 82 600 лева. Сега е отворена втората покана за финансиране на проекти към читалища, училищни настоятелства, фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел. Те могат да бъдат насочени по приоритетните линии на борда - образование, здравеопазване и опазване на околната среда. 

  Неправителствените организации, които желаят да представят проектните си идеи в полето на образованието, здравеопазването и екологията, могат да направят това в периода от 22 април до 27 май включително на https://web2.telusinternational.com/telus-international-community-board/kandidatstvai. 

  В края на месец март на своето първо заседание членовете на Обществения борд взеха решение за одобряване на 14 проекти, предлагащи устойчиви решения на обществено значими проблеми. Някои от тях ще работят по направление на приобщаване на младежи с диабет, по използване на алтернативни методи за положително образование, а така също и облагородяване на градската среда, включвайки междукултурен обмен. 

  За пета поредна година Общественият борд на TELUS International в България подкрепя значими проекти за българското общество, които предлагат решения на актуални проблеми в сферата на образованието, здравеопазването и опазването на околната среда. Пред 2018 година бордът разпредели 150 000 лв. сред 25 проекта, изпълнявани в различни краища на България. Тази година сумата, която ще бъде отпусната за одобрените проекти, е с 20 000 лева повече. Максималната стойност на  финансова подкрепа, която може да бъде отпусната на одобрен проект от неправителствена организация е в размер до 7500 лева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  БНБ ще удължи разсрочването на кредитите до 31 март 2021
  Това става, след като Европейският банков орган (ЕБО) позволи на банките ново разсрочване на кредитите за клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19
  преди 15 часа
  Великобритания започна приемането на молби за виза
  Страната е готова да приложи новата си емиграционна система след края на преходния период по Брекзит
  преди 15 часа
  България ще получи 11,44 млрд. евро от еврофондовете до 2027
  Европейското съфинансиране за най-бедните региони да остане 85%, се договориха Европейският парламент и Съветът на ЕС
  преди 16 часа
  Канада обяви плановете си за въвеждане на „дигитален данък“
  Страната иска да таксува допълнително компании като Facebook и Google
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия