понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1653 прочитания

    Колите на Google започват нова обиколка на България

    Над 25 български града ще бъдат с обновени изображения в Google Maps
    01 април 2024, 16:33 a+ a- a

    Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят много градове в цялата, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps.

    Благодарение на Google Street View, потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно.

    Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания. Street View показва 360-градусови изображения не само на улици, но и на природни, културни и исторически забележителности, както и пешеходни маршрути и е ценен инструмент както за туризма и образованието, така и за бизнеса.

    За първи път колите заснеха българските градове през 2012 година и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също за достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието на инфраструктурата.

    Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, благодарение на които разглеждането на далечни дестинации и световни забележителности е постижимо само с няколко клика. Google поставя акцент върху защитата на поверителността. Преди публикуване на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани.

    Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 7 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 8 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 10 часа
    преди 13 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата