понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2983 прочитания

    „България Еър“ възстановява полетите си до Милано през летния сезон на 2024 г.

    Те ще са 3 пъти седмично в периода до 26 октомври
    05 април 2024, 09:59 a+ a- a

    Снимка: България Еър

    През месец март 2024 г. националния авиопревозвач стартира с оперирането на полети до летище Малпенса по възстановената редовна линия до Милано – популярна и обичана дестинация за всички българи.

    Милано е сред основните туристически центрове на древната и модерна Италия и е една от най-привлекателните дестинации за редовните пътешественици, които търсят кратки ваканции, пазаруване и културен туризъм. Вторият по големина италиански град е разположен в централната част на Северна Италия, в близост до река По и езерото Комо.

    През целия летен сезон, от 1 април до 26 октомври 2024 г. националният превозвач ще лети по директната линия от София до Милано и обратно три пъти седмично - всеки вторник, петък и неделя. Най-ниската цена за еднопосочен билет в икономична класа за пътник без чекиран багаж е €99. В комбинация с удобното сутрешно разписание на полета в петък и обратния следобеден полет в неделя, пътниците на авиокомпанията имат възможността да планират своя шопинг уикенд в световната столица на модата.

    Всяка година оживеният метрополис привлича милиони посетители с множеството си културно-исторически обекти, спортни събития, изискани бутици на известни дизайнери и впечатляващата си колекция от безценни произведения на изкуството. 

    Основни сред забележителностите на Милано за посещение са символите на града – готическата катедрала Дуомо и операта Ла Скала, интересните изложби в Palazzo Reale, или Кралския дворец, който се намира точно срещу катедралата. Разходете се и до замъка Сфорца, който е построен през 1368 г., а ако сте спортен или футболен фен, непременно посетете музея на футбола, който се намира в емблематичния стадион Сан Сиро.

    В Милано може да се отдадете на кулинарно изкушение с богат избор между уютни, традиционни и луксозни ресторанти. Италианската кухня е любима на гостите на Апенинския полуостров, като със своите оригинални рецепти тя може да предложи разнообразни средиземноморски ястия и за най-изтънчения вкус. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 6 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 7 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 9 часа
    преди 12 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата