понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    648 прочитания

    Предстои 7-ото издание на TUES Fest

    Отворените врати за първи път ще се проведат в рамките на два дни – 20 и 21 април
    05 април 2024, 13:34 a+ a- a

    Снимка: ТУЕС

    TUES Fest е денят на отворените врати на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София. Второто мащабно събитие на ТУЕС, където талантливите възпитаници на училището могат да представят свои разработки, дипломни/курсови работи и проектите от Hack TUES пред ученици, бъдещите туесари, ИТ индустрията, гости и посетители на изложението. Посетителите могат да се запознаят с ТУЕС към ТУ-София отблизо и с това какво прави училището различно:
    - връзката с ИТ бизнеса;
    - образователния модел;
    - силната и задружна общност;
    - връзката между настоящи и завършили възпитаници;
    - специалностите и предметите, които се изучават в ТУЕС към ТУ-София.

    TUES Fest 2024 за пръв път ще се проведе в цели два дни присъствено, а именно на 20-и и 21-ви април в Иновационен Форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. В началото на първия ден ще бъде символично отбелязана 35-тата годишнина от създаването на ТУЕС към ТУ- София. Програмата за 20.04 включва кратки лекции със завършили ТУЕС-ари, а темите са свързани с училището, училищното развитие и най-новите технологични иновации в ИТ сферата. Следва полуфинала на очакваните с нетърпение Battle Bots - 11 бойни робота, които ще премерят сили в специално построена за целта арена. Те са изработени от ученици от всички класове с помощта и подкрепата на Асоциацията на Завършилите ТУЕС, преподавателите по вградени микрокомпютърни системи в училището, както и на менторите представители на някои от спонсорите на събитието. Денят ще завърши с представянето на проекти на учениците от 8-и до 12-и клас.

    Вторият ден ще продължи с традиционното представяне на ученическите проекти, разработени в трите категории: софтуер, компютърни мрежи, роботика и вградени микрокомпютърни системи. На 21.04 ще се проведе финалът на Battle Bots, а след него на церемонията по закриване на събитието ще бъдат наградени най-добрите проекти в трите категории.

    Участие в събитието ще вземат 150 проекта, създадени от 236 ученици. Може да следите събитието от официалния сайт на събитието или от официациалния YouTube канал на училището. 

    През първия ден ще можете да присъствате на лекции разделени в панелите „Промяната – единствената константа“, „Киберсигурни“ и „Пътят към бъдещето“ , както и разбира се тематични лекции за ТУЕС. Ще бъдат разгърнати теми като „Общността ТУЕС“, „Изкуствения интелект в съвременното обучение“, „Приемате ли бисквитки?“. 

    Сред проектите, които ще могат да се видят тази година са: „Брайлов монитор“, „Система, която приспива къщата“, „Радио управляем самолет“ и още много други. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 6 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 7 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 9 часа
    преди 11 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата