събота, 22 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10610 прочитания

  McDonald`s и AstraZeneca най-добри работодатели в България за 2009

  Вижте видео от награждаването на победителите
  13 ноември 2009, 14:03 a+ a- a

  Компаниите McDonald`s и  AstraZeneca бяха обявени за най-добри работодатели за 2009, в годишното проучване на Hewitt. Фармацевтичната компания AstraZeneca участва за втора поредна година в изследването и отново, както и миналата година, оглави класацията в категорията „Малки и средни компании”.  Победител в категория „Големи компании” е McDonald`s България – компания, която традиционно демонстрира отлични резултати не само в България, но и в повечето страни от региона на Централна и Източна Европа.
   

  Второто място при „Малките и средни компании” е за българската ИТ компания „Телерик”, която през 2007 оглави класацията. Третото място в категорията е отредено за компания, която се занимава с клинични изследвания – Quintiles Bulgaria и за първи път участват в проучването. В топ пет попаднаха още производителят на строителни разтвори Saint-Gobain WEBER България и още една международна фармацевтична компания – GlaxoSmithKline. Вижте видео от награждаването на победителите в категория "Големи компании".

  В категорията "Големи компании" второто място заема петролната компания Shell, следвана от миналогодишният победител - дистрибуторът на бързооборотни стоки Avendi. За първи път в класацията попада и финансова институция и това е "Общинска банка". Място в челното класиране е отредено и за завода за прекъсвачи в Пловдив Schneider Electric. Вижте видео от награждаването на подебителите в категория "Малки и средни компании".

  За първи път тази година бяха дадени и две специални награди. Отличието „Работодател с най-добри социални практики” беше присъдено на победителя в категория „Малки и средни компании” - AstraZeneca, а за „Най-голям работодател в Зоната на успеха” бе признат мобилният оператор „Мобилтел”.  Вижте видео от награждаването на отличените със специална награда.

  Проучването „Най-добър работодател” се провежда за  четвърта поредна година в България, от  международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Hewitt Associates съвместно с българския й партньор "Мандей инсайт".
  Тази година в изследването са участвали 91 компании, над 13 000 служители и  353 топ мениджъри, отбеляза Елана Димова, ръководител на проучването за България.  За класирането на компаниите се използва формула, в която с 60 процента тежест е ангажираността на служителите към бизнеса на фирмата  и с 40 процента тежест е показателя синхрон между стратегията на компанията, действията на топ мениджмънта и възприятията на персонала.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Пореден рекорд в търговията ни с Германия
  За трета поредна година българският износ изпреварва вноса от Германия
  преди 1 ден
  Борисов: Ще вървим към чакалнята на еврозоната само при абсолютен консенсус
  България ще влиза в чакалнята на еврозоната само по фиксирания курс, заяви премиерът след среща с зам.-пред. на ЕК Валдис Домбровскис
  преди 1 ден
  Директни полети между България и Хърватия от 1 май
  Самолетните полети между София и Загреб ще бъдат три пъти седмично
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Продадоха Victoria's Secret
  Сделката оцени марката за дамско бельо на 1.1 млрд. долара