събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11504 прочитания

    McDonald`s и AstraZeneca най-добри работодатели в България за 2009

    Вижте видео от награждаването на победителите
    13 ноември 2009, 14:03 a+ a- a

    Компаниите McDonald`s и  AstraZeneca бяха обявени за най-добри работодатели за 2009, в годишното проучване на Hewitt. Фармацевтичната компания AstraZeneca участва за втора поредна година в изследването и отново, както и миналата година, оглави класацията в категорията „Малки и средни компании”.  Победител в категория „Големи компании” е McDonald`s България – компания, която традиционно демонстрира отлични резултати не само в България, но и в повечето страни от региона на Централна и Източна Европа.
     

    Второто място при „Малките и средни компании” е за българската ИТ компания „Телерик”, която през 2007 оглави класацията. Третото място в категорията е отредено за компания, която се занимава с клинични изследвания – Quintiles Bulgaria и за първи път участват в проучването. В топ пет попаднаха още производителят на строителни разтвори Saint-Gobain WEBER България и още една международна фармацевтична компания – GlaxoSmithKline. Вижте видео от награждаването на победителите в категория "Големи компании".

    В категорията "Големи компании" второто място заема петролната компания Shell, следвана от миналогодишният победител - дистрибуторът на бързооборотни стоки Avendi. За първи път в класацията попада и финансова институция и това е "Общинска банка". Място в челното класиране е отредено и за завода за прекъсвачи в Пловдив Schneider Electric. Вижте видео от награждаването на подебителите в категория "Малки и средни компании".

    За първи път тази година бяха дадени и две специални награди. Отличието „Работодател с най-добри социални практики” беше присъдено на победителя в категория „Малки и средни компании” - AstraZeneca, а за „Най-голям работодател в Зоната на успеха” бе признат мобилният оператор „Мобилтел”.  Вижте видео от награждаването на отличените със специална награда.

    Проучването „Най-добър работодател” се провежда за  четвърта поредна година в България, от  международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Hewitt Associates съвместно с българския й партньор "Мандей инсайт".
    Тази година в изследването са участвали 91 компании, над 13 000 служители и  353 топ мениджъри, отбеляза Елана Димова, ръководител на проучването за България.  За класирането на компаниите се използва формула, в която с 60 процента тежест е ангажираността на служителите към бизнеса на фирмата  и с 40 процента тежест е показателя синхрон между стратегията на компанията, действията на топ мениджмънта и възприятията на персонала.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 15 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 15 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 17 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години